Οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέδωσαν σήμερα μια κοινή ανακοίνωση, με την οποία επαναλαμβάνουν ότι παραμένουν δεσμευμένες να εφαρμόσουν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες ώστε να διευκολυνθεί η επίλυση της κρίσης χρέους της Ελλάδας.

Εξάλλου οι δύο κυβερνήσεις δηλώνουν ότι επιθυμούν «να δουν ταχέως υλοποιούμενες τις αποφάσεις» στον οικονομικό τομέα, που ανακοίνωσαν προσφάτως η ιταλική κι η ισπανική κυβέρνηση.

Άγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί εξέφρασαν την ευχή τα εθνικά κοινοβούλια στην ευρωζώνη να εγκρίνουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου τη συμφωνία, που επιτεύχθηκε σε επίπεδο ηγετών της ευρωζώνης την 21η Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.

Όσον αφορά την παράμετρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συμφώνησαν ότι επαφίενται στην ανάλυση της ΕΚΤ η οποία θα αποτελέσει το κατάλληλο θεμέλιο για τις παρεμβάσεις στη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Η ΕΚΤ είναι εκείνη που, μόνη, θα προσδιορίσει την περίπτωση, που αντιπροσωπεύει οικονομικό κίνδυνο για την οικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη, συνολικώς.