Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, με την άνοδο μεγάλων γαλλικών εταιριών να προσφέρει στήριξη στις χρηματιστηριακές αγορές.

Ωστόσο, η μετοχή της γερμανικής εταιρίας ολοκληρωμένων κυκλωμάτων Dialog Semiconductor υποχωρούσε κατά 9,7%, παρασύροντας σε απώλειες εταιρίες του κλάδου, όπως η ARM, αφού η Dialog αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τα έσοδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300, που τη Δευτέρα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμιση μηνών λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, κατέγραφε άνοδο κατά 1,6% ενώ ο δείκτης Euro STOXX 50 ενισχυόταν κατά 2%.

Στο χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC-40 ενισχυόταν κατά 2%. Ο γαλλικός φαρμακευτικός όμιλος Sanofi σημείωνε άνοδο κατά 4,1%, μετά την ανακοίνωση ότι θα ανταλλάξει κάποια περιουσιακά στοιχεία με την Boehringer Ingelheim.

Κέρδη 8,5% κατέγραφε η εταιρία ανταλλακτικών αυτοκινήτων Faurecia καθώς κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση μονάδας της. Η άνοδός της καθώς και η αύξηση των πωλήσεων οχημάτων στην Ευρώπη προσέφεραν στήριξη στον ευρωπαϊκό κλάδο αυτοκινήτων.

Ο Ρούπερτ Μπέικερ, υπεύθυνος για τις πωλήσεις ευρωπαϊκών μετοχών στη Mirabaud Securities, δήλωσε ότι η δραστηριότητα που καταγράφεται στο μέτωπο των επιχειρηματικών εξαγορών θα συνεχίσει να προσφέρει στήριξη στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, παρά τις αντιξοότητες που δημιουργεί η χαμηλότερη τιμή πετρελαίου.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 καταγράφει άνοδο περίπου 2% από τις αρχές του έτους αλλά είναι περίπου 16% χαμηλότερα από το υψηλό έτους που σημείωσε τον Απρίλιο, καθώς οι ανησυχίες για την επιβράδυνση στην Κίνα έχουν επηρεάσει τις χρηματιστηριακές αγορές και τις τιμές των εμπορευμάτων.