Ο αριθμός των Αμερικανών που κατέθεσαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα, γεγονός που δείχνει ότι η αγορά εργασίας δεν έχει ανακτήσει την αναπτυξιακή ορμή της.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 10.000 στις (εποχικά υπολογιζόμενες) 418.000, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.

Οικονομολόγοι που είχαν ερωτηθεί σχετικά από το Reuters προέβλεπαν αύξηση των αιτήσεων στις 410.000 από τις 405.000 που είχαν καταγραφεί προηγουμένως.

«Έχουμε κολλήσει σε αυτή την τάση μεταξύ 410.000 και 430.000. Σε γενικές γραμμές δεν βλέπουμε πραγματικά κάποια βελτίωση αλλά ούτε και μεγάλη επιδείνωση», δήλωσε ο Τζέφρι Γκρίνγκμπεργκ, οικονομολόγος της Nomura Securities στη Νέα Υόρκη.

Οι δείκτες των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο κατέγραψαν νωρίτερα κέρδη μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών, ενώ το δολάριο είχε εκτεταμένες απώλειες έναντι του ευρώ.

Τα στοιχεία όσον αφορά τις αιτήσεις για επιδόματα καλύπτουν την θεωρούμενη ως σημαντική περίοδο έρευνας για τις μισθοδοσίες του Ιουλίου, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται τα αγροκτήματα, και θα δοθούν στην δημοσιότητα στις 5 Αυγούστου.

Οι αρχικές αιτήσεις μειώθηκαν κατά 11.000 ανάμεσα στις περιόδους έρευνας Ιουνίου και Ιουλίου, γεγονός που υποδηλώνει μια μέτρια βελτίωση στις μισθοδοσίες μετά τα ασήμαντα κέρδη του Ιουνίου.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας έχει επιβραδυνθεί τους δύο τελευταίους δύο μήνες, ευθυγραμμιζόμενη με τον γενικά αδύναμο τόνο στην οικονομία.