Την απόλυτη ευθυγράμμιση του Βελγίου με τις γερμανικές αντιλήψεις στα θέματα της οικονομικής πολιτικής – κυρίως δε στα ζητήματα της Ελλάδας – επισημαίνει ο βελγικός Τύπος σε σημερινά του άρθρα και αφιερώματα, σχετικά με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δημιουργία της συντηρητικής κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Σαρλ Μισέλ.
Σε ό,τι αφορά την ελληνική κρίση, η εφημερίδα De Tijd παρατηρεί ότι ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Γιόχαν Βαν Όβερτβελντ, ακολούθησε στις συνεδριάσεις του Eurogroup την γραμμή του Γερμανού ομόλογού του Β. Σόιμπλε, με μεγαλύτερη ζέση από ό,τι έπραξε στις αναφορές του προς τα ΜΜΕ. Ωστόσο, παρατηρεί η εφημερίδα, η τελική λύση που προκρίθηκε, απέχει αρκετά από την εν λόγω γραμμή που ακολούθησε και ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών.
Στο ίδιο μήκος κύματος, και η εφημερίδα Le Soir, αναφέρει ότι ένα χρόνο μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας, ο Σαρλ Μισέλ έχει βελτιώσει τη συνεργασία του με την Καγκελάριο Μέρκελ. Ειδικότερα, στο θέμα της ελληνικής κρίσης, η εφημερίδα υπογραμμίζει τη σύμπνοια απόψεων μεταξύ των δύο και σημειώνει ότι η στάση του Πρωθυπουργού του Βελγίου μπορεί να συμπυκνωθεί στη φράση που απηύθυνε η Καγκελάριος, τόσο στον ίδιο, όσο και στον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μάρκ Ρούτε: «Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να φαινόμαστε μερικές φορές υποχωρητικοί, μερικές φορές άκαμπτοι. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε περιθώριο ελιγμών στη συνέχεια».
Τέλος, την άποψη ότι η κρίση στην Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη παρότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν φτάσει στο χαμηλότερο σημείο τους, διατυπώνει σε άρθρο γνώμης η ολλανδική εφημερίδα Financieele Dagblad. Εν όψει των διαφαινόμενων αδιεξόδων, η εφημερίδα καταλήγει στο συμπέρασμα πως η διαγραφή ενός μέρους του χρέους αποτελεί μονόδρομο για να μπορέσει να ορθοποδήσει η Ελλάδα.