Ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη της πολλαπλής σύνδεσης των δήμων Αλεξανδρούπολης-Αγ. Πετρούπολης, αποτελεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, η σημερινή επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Έβρου 18 Ρώσων διευθυντών της μέσης εκπαίδευσης.

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα ο κ. Λαμπάκης με τους εκπαιδευτικούς δημοτικών και γυμνασίων της Αγ. Πετρούπολης, επανέλαβε την αποφασιστικότητά του για την επαναδρομολόγηση, το συντομότερο δυνατό, της απευθείας πτήσης μεταξύ των δύο δήμων, των οποίων η αδελφοποίηση υπεγράφη πριν δυόμισι μήνες.

Ο κ. Λαμπάκης επανέλαβε ότι στόχος της δημοτικής αρχής Αλεξανδρούπολης είναι η επίτευξη συνεργασιών σε όλους τους τομείς των τοπικών κοινωνιών, εκπαιδευτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό, τουριστικό, με απώτερο σκοπό την προσέλκυση Ρώσων επενδυτών για την αξιοποίηση των επιχειρηματικών δυνατοτήτων που προσφέρει η περιοχή.

Προς αυτή την κατεύθυνση εντός του επόμενου μήνα, αναμένεται να υπογραφούν πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ των επιμελητηρίων των δύο δήμων καθώς και των σχολών Ιατρικής και Παιδαγωγικού του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης που εδρεύουν στην Αλεξανδρούπολη με τις αντίστοιχες σχολές της Αγ. Πετρούπολης.

Ήδη στο διάστημα των 2,5 μηνών της αδελφοποίησης, επισκέφθηκαν την Αλεξανδρούπολη Ρώσοι επιχειρηματίες στους οποίους παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις, όπως η τουριστική αξιοποίηση της περιοχής και ειδικότερα της λουτρόπολης Τραϊανούπολης μιας έκτασης 4,5 χιλιάδων τ.μ., με τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου, η δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου σε μία έκταση 500 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται σε κομβικό σημείο ανάμεσα στο αεροδρόμιο, το λιμάνι και το σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης, καθώς και η εκμετάλλευση της γεωθερμίας της περιοχής.

Σε μία εποχή οικονομικής ύφεσης η στόχευση συνεργασιών με συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις μιας αγοράς 6 εκατ. κατοίκων όπως αυτή της Αγ. Πετρούπολης, είναι ιδιαιτέρως σημαντική και ελπιδοφόρα τόσο για την τοπική οικονομία όσο και για την εθνική, εκτιμά η τοπική δημοτική αρχή.