Επιστολή για τα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων, λόγω τραπεζικής αργίας και capital controls, έστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ελλάδας (ΣΕΕ).

Στην επιστολή περιγράφεται η δυσμενής κατάσταση των επιχειρηματιών της χώρας σε διάφορους κλάδους και προτείνεται δέσμη 10 προτάσεων για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, προτείνονται τα εξής:

– Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν οι έλεγχοι κεφαλαίων, να επιτρέπεται η πληρωμή τιμολογίων και για ποσά άνω των 500 ευρώ με μετρητά, ώστε να μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα η αγορά.

Το όριο ανάληψης των 420 ευρώ/εβδομάδα για τα φυσικά πρόσωπα να επεκταθεί και στις επιχειρήσεις με όριο ανάληψης τουλάχιστον 3.000 ευρώ/εβδομάδα.

– Να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση όλων των πόρων του ΕΣΠΑ 2007-2013, προκειμένου έτσι να ολοκληρωθούν και να πληρωθούν άμεσα τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων που εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα της προηγούμενης περιόδου.

– Η δημιουργία ειδικών αφορολόγητων ζωνών εγκαταστάσεων στα σύνορα με Βουλγαρία, ΠΓΔΜ κ.ά.

Να μην μπαίνουν στον «Τειρεσία» οι επιχειρηματίες.