Ο γάλλο – βελγικός τραπεζικός όμιλος Dexia προετοιμάζεται για να συμμετέχει εθελοντικά σε μία ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων με νέα μεγαλύτερης διάρκειας, αναφέρει πηγή από τον χρηματοοικονομικό χώρο.

Η ευρωζώνη αναζητά από τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων συμμετοχή στη νέα προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας ανταλλάσσοντας ομόλογα ύψους 30 δισ. ευρώ με νέα. Πηγές αναφέρουν ότι το νέο πακέτο βοήθειας θα ανέρχεται σε 120 δισ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να γίνεται λεπτομερή αναφορά για το πώς θα δουλέψει το συγκεκριμένο σχέδιο.

Η πηγή φέρεται να δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «ο Dexia, που κατέχει 5,4 δισ. ευρώ σε ελληνικά ομόλογα, βρίσκεται σε συνομιλίες με την Κεντρική Τράπεζα του Βελγίου για να συμμετάσχει σε μία πιθανή ανταλλαγή ώριμων ομολόγων με νέα μεγαλύτερης διάρκειας και ο τραπεζικός όμιλος είναι έτοιμος να συμμετέχει». Ωστόσο, « θα ανταλλάξει, μόνο, το πόσο των 4,2 δισ. ευρώ που έχει στην κατοχή του», συμπληρώνει ο ίδιος.

Παρόλα αυτά, η βελγική Κεντρική Τράπεζα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει την πληροφορία, ενώ και ο τραπεζικός όμιλος Dexia δεν σχολίασε τη διαρροή.