Να επιδείξουν πνεύμα υπευθυνότητας και συμβιβασμού ζήτησε από τις ευρωπαϊκές χώρες ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να βρεθεί λύση για την Ελλάδα. «Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο σήμερα», είπε, «είναι ενότητα. Χρειάζεται να αφήσουμε πίσω αυτές τις εθνικές διαμάχες και να ανακτήσουμε την αίσθηση του κοινού μας προορισμού».

«Απευθύνω έκκληση σε όλους να επιδείξουν πνεύμα υπευθυνότητας και αίσθηση συμβιβασμού πάνω στα οποία έχει οικοδομηθεί η Ευρώπη», ανέφερε.

«Είναι καθήκον όλων να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα του ευρώ.»

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, αναπτύχθηκε ένας δημόσιος διάλογος επί των τρόπων, αλλά όχι επί της αρχής, υποστήριξης της Ελλάδας. Ο διάλογος αυτός δεν είναι αθέμιτος και κατανοώ ότι κάθε ένα από τα κράτη μας, κάθε ένας από τους θεσμούς μας θέλει να προβάλλει την άποψή του», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθεί αύριο με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο σε μία προσπάθεια προσέγγισης των θέσεων των δύο χωρών πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της επομένης εβδομάδας στις Βρυξέλλες.