Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων, Ράινερ Μπρίντερλε, κάλεσε την καγκελάριο Μέρκελ να σκληρύνει τους όρους στο θέμα της νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Ισχύει η αρχή της ομοφωνίας. Και χωρίς τη συναίνεση της Γερμανίας δεν θα προχωρήσει τίποτα», τόνισε ο κ. Μπρίντερλε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD. Δεν παρέλειψε, όμως, να αναφερθεί και στις αρνητικές συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη πτώχευση της Ελλάδας. «Κανείς δεν μπορεί να σταθμίσει ακριβώς τους κινδύνους που υπάρχουν από μία άτακτη πτώχευση της Ελλάδας», είπε.

Ο κύριος Μπρίντερλε δήλωσε τη στήριξη του στην πρόταση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στο νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα μέσω της μορφής ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων με νέα μεγαλύτερης διάρκειας. Ταυτόχρονα καυτηρίασε τη στάση της Γαλλίας που απορρίπτει κάθε μορφή αναδιάρθρωσης τονίζοντας ότι «στο τέλος πρέπει να συναντηθούμε. Χωρίς την έγκριση της Γερμανίας δεν θα υπάρξουν άλλα χρήματα για την Ελλάδα».

Καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, η οποία δεν θα τα καταφέρει «χωρίς έξωθεν βοήθεια», εκτίμησε ο φιλελεύθερος πολιτικός. «Δεν έχει δρομολογηθεί τίποτα», είπε.