Νέο… stress test θα περάσουν οι αντοχές του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος που θα συνεδριάσει στις 5 το απόγευμα. Η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για χθες αλλά αναβλήθηκε αναγκαστικά καθώς η συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Έργου του ΠΑΣΟΚ ήταν μαραθώνια.

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αναμένεται αύριο να πάρει την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου ενώ μετά το χθεσινό «σφυροκόπημα», όπως λένε οι πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών μελετά βελτιώσεις προκειμένου να «κλειδώσουν» τα μέτρα με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση τόσο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσο και στην ΝΔ.

Το υπουργείο φέρεται να προωθεί άρση του «πόθεν έσχες» και για την απόκτηση δεύτερης κατοικίας, που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο προσέγγισης των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε επανεξέταση τίθεται και το ζήτημα μείωσης του αφορολόγητου ορίου, με τον κ. Παπακωνσταντίνου να επεξεργάζεται ως εναλλακτική λύση σχέδιο επιβολής «εισφοράς αλληλεγγύης» 3% σε όλα τα εισοδήματα, όπως πρότεινε ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος.

Εξετάζεται επίσης το «πάγωμα» των αντικειμενικών αξιών, σε αυτήν την περίπτωση όμως είναι ανοικτό το ενδεχόμενο το αφορολόγητο όριο του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας να τεθεί στις 100.000 ευρώ.
 

Είναι επίσης πιθανό ο κ. Παπακωνσταντίνου να να κάνει δεκτή και την πρόταση της Λούκας Κατσέλη για αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης που ενδεχομένως να μην φθάσει στον υπερδιπλασιασμό, όπως πρότεινε η υπουργός Εργασίας.