Στη διαδικτυακή πλατφόρμα startupgreece.gov.gr μπορεί να προσφεύγει από σήμερα ένας επενδυτής που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελλάδα, καθώς εκεί θα βρει όλο το πληροφοριακό υλικό που χρειάζεται για να προχωρήσει στην επένδυσή του, τόνισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσιάζοντας τη νέα ψηφιακή καινοτομία του υπουργείου στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών στην Αθήνα.

Με την πλατφόρμα αυτή επιχειρείται, όπως είπε ο υπουργός, να έρθουν κοντά οι νέοι και οι επιχειρηματικές ιδέες τους ώστε ‘«να ξεπεράσουμε το κλίμα κατάθλιψης και δυσφορίας που κυριαρχεί σήμερα στο δημόσιο διάλογο».

Ο υπουργός ανέφερε ότι νόμοι, ενισχύσεις, κίνητρα, ιστορίες επιτυχίας και αποτυχίας, επικοινωνία με τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς όλα βρίσκονται μέσα στο StartUp Greece.

Η περιθωριοποίηση των νέων είναι μια νάρκη στα θεμέλια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, είπε ο υπουργός και εξήγησε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κίνημα νέας επιχειρηματικότητας με γρήγορη πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Τόνισε δε ότι γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ειδικό καθεστώς ενίσχυσης για νέους επιχειρηματίες καθώς 150 εκ ευρώ θα διατεθούν μόνο για νέους το 2011 «χωρίς γραφειοκρατίες και καθυστερήσεις, ενώ με τη στρατηγική για την ψηφιακή Ελλάδα στοχεύουμε στη δημιουργία 20.000 θέσεων εργασίας την επόμενη τριετία στον κλάδο των νέων τεχνολογιών».

«Η Ελλάδα μετατρέπει έμπρακτα την κρίση σε ευκαιρία», υπογραμμιζόταν στο μήνυμα του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, στο διεθνές συνέδριο. Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στη χώρα δημιουργείται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, επιταχύνονται οι διαρθρωτικές αλλαγές , απελευθερώνονται οι επιχειρηματικές δυνάμεις της χώρας και επικεντρώθηκε στα κίνητρα που δίδονται ιδιαίτερα για τη νεανική επιχειρηματικότητα και την έρευνα και τεχνολογία.

Δείτε το βίντεο