Ράλι στις αγορές ελληνικών μετοχών και ομολόγων προκαλούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης, που δίνουν δημοσιονομική «ανάσα» στη χώρα, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους. Με λοκομοτίβα τα τραπεζικά χαρτιά ο Γενικός Δείκτης εκτοξεύτηκε στις 1.662,38 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 5,15%.

Το ενδιαφέρον των αγορών προσανατολίζεται τώρα στις επόμενες κυβερνητικές κινήσεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, από τις οποίες πρέπει να αντληθεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων 50 δισ.ευρώ.

Στο επίκεντρο της προσοχής οι μετοχές εταιριών που αναμένεται ότι θα περιληφθούν στη λίστα αποκρατικοποιήσεων, καθώς και τα τραπεζικά χαρτιά, καθώς η άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου και η ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων αναδιάρθρωσης χρέους περιορίζουν τους κινδύνους για τις ελληνικές τράπεζες.

Η άνοδος των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε και από κατακόρυφη αύξηση του όγκου των συναλλαγών. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 239,867 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο +6,24%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε +3,49% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο +5,22%.

Όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισαν με υψηλά κέρδη και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν το Τ.Τ. +11,73%, η Εθνική +10,12%, η MIG+10%, η Eurobank +9,83%, η Πειραιώς +8,9%, η Atebank +7,69% και η Κύπρου +7,25%.