H ανακοίνωση της Εθνικής για πρόταση φιλικής εξαγοράς της Alpha Bανκ δημιουργεί ιδιαίτερα θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο, με το Γενικό Δείκτη Τιμών να διαμορφώνεται στις 1.705,80 μονάδες σημειώνοντας σε ποσοστό 2,60%.

Εν τω μεταξύ το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Εθνικής και της Alpha Bank ενόψει της ανακοίνωσης για σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις μεταξύ των δύο τραπεζών. Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων, με υποκείμενο τίτλο των μετοχών των Εθνικής και Alpha Bank καθώς και των Διαπραγματεύσιμων Αμοιβαίων Κεφαλαίων ALPHA ETF FTSE ATHEX 20, NBGAM ETF ΓΔ Χ.Α. και NBGAM ETF GREECE & TURKEY 30.

Οι μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank, πριν ανασταλεί η διαπραγμάτευση κατέγραφαν κέρδη 2,14% και 6,32% αντιστοίχως.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 146,80 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 4,05%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,72% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,38%.

117 μετοχές κινούνται ανοδικά, 50 πτωτικά και 53 παραμένουν σταθερές.