Σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προτρέπει ο πρόεδρος της Goldman Sachs Γερμανίας Αλεξάντερ Ντιμπέλιους προειδοποιώντας για τους κινδύνους που περικλείει μία πιθανή πτώχευση της Ελλάδας.«Δεν επιτρέπεται να οδηγηθούμε σε μία πτώχευση της Ελλάδας. Για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση ή μία εξυγίανση του ελληνικού χρέους, αυτό πιθανόν να καταστεί αναπόφευκτο», λέει ο κ. Ντιμπέλιους στην εφημερίδα Bild και εκτιμά ότι είναι απαραίτητο «ένα μείγμα βοήθειας, πειθαρχίας και πίεσης προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει στην οδό της αρετής».

Μολονότι η χώρα αποτελεί μόλις το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας, η Ελλάδα έχει καταστεί σύμβολο της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, λέει ο κ. Ντιμπέλιους και «δεν επιτρέπεται να οδηγήσει στην αποτυχία ενός μεγάλου νομισματικού συστήματος». Προσθέτει πως «η έγκαιρη αποτροπή εξάπλωσης της πυρκαγιάς είναι το μικρότερο κακό. Τα πλεονεκτήματα υπερισχύουν κατά πολύ».

Επικριτικά πάντως αντιμετωπίζει την πληθώρα προτάσεων που έρχονται από τις πολιτικές ηγεσίες για τη σταθεροποίηση του ευρώ. «Στις χώρες της Ευρωζώνης και στις Βρυξέλλες υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά σχέδια για τη διάσωση του Ευρώ. Οι συζητήσεις και οι νέες ειδήσεις που έρχονται συνεχώς προκαλούν ανησυχία στις αγορές και τους επενδυτές», λέει ο κ. Ντιμπέλιους.