Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των ενστάσεων για τα πράσινα και ψηφιακά προγράμματα και τα έργα που εντάσσονται αναμένεται να απορροφήσουν κονδύλια τα οποία ανέρχονται στα 720 εκατ. ευρώ.

Πού πάνε τα λεφτά

  • Βασικό Ψηφιακό Μετασχηματισμό ΜμΕ
  • Προηγμένο Ψηφιακό Μετασχηματισμό ΜμΕ
  • Ψηφιακό Μετασχηματισμό Αιχμής ΜμΕ
  • Πράσινο Μετασχηματισμό ΜμΕ
  • Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ

Για τις εν λόγω δράσεις συνολικά εξετάστηκαν πάνω από 10.000 αιτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Βασικός ψηφιακός μετασχηματισμός ΜΜΕ

Αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει σημαντικές τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην λειτουργία τους και στοχεύουν στην κάλυψη βασικών ελλείψεων σε εφαρμογές και εξοπλισμό.

  • Ποσοστό ενίσχυσης: από 50% έως 60%
  • Αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 18 χιλ. ευρώ έως 30 χιλ. ευρώ

Προηγμένος ψηφιακός μετασχηματισμός ΜΜΕ

Αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες στοχεύουν στη διεύρυνση της ψηφιακής και τεχνολογικής τους ωριμότητας με ολοκληρωμένες επενδύσεις σε νέες ΤΠΕ που θα αναβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

  • Ποσοστό ενίσχυσης: από 10% έως 50%
  • Αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 50 χιλ. ευρώ έως 650 χιλ. ευρώ

Ψηφιακός μετασχηματισμός αιχμής ΜΜΕ

Αφορά επιχειρήσεις που έχουν ενσωματώσει ήδη ΤΠΕ σε πολλές λειτουργίες τους και πλέον επιδιώκουν να υλοποιήσουν ολοκληρωμένες επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής ή σε λύσεις 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

  • Ποσοστό ενίσχυσης: από 25% έως 60%
  • Αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 200.001 ευρώ έως 1,2 εκατ. ευρώ

Πράσινος μετασχηματισμός ΜμΕ

Το ποσοστό επιχορήγησης είναι έως 40%, έκτος από τις ειδικές περιπτώσεις (Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική, Πειραιάς, Νήσοι), των οποίων τα ποσοστά περιγράφονται αναλυτικά στην πρόσκληση.

Η επιδοτούμενη επιχείρηση δύναται να λάβει προσαύξηση 10%, εφόσον πραγματοποιηθούν και πιστοποιηθούν δαπάνες «Πράσινης Μετάβασης» GREEN σε ποσοστό τουλάχιστον 20% επί του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου κατά το στάδιο της τελικής επαλήθευσης.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να είναι από €200.001 έως και 1 εκατ. ευρώ.

Πράσινη παραγωγική επένδυση ΜμΕ

Το ποσοστό επιχορήγησης είναι έως 40%, ανάλογα με το είδος των δαπανών, και δύναται να λάβει προσαύξηση 10%, εφόσον πραγματοποιηθούν και πιστοποιηθούν δαπάνες «Πράσινης Μετάβασης» GREEN σε ποσοστό τουλάχιστον 20% επί του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου κατά το στάδιο της τελικής επαλήθευσης. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να είναι από 30 χιλ. ευρώ έως και 200 χιλ. ευρώ.

Ενημερωθείτε καθημερινά για όλα όσα απασχολούν την καθημερινότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης στο SMEs Daily. Κάντε click ΕΔΩ, για να εγγραφείτε.