Σε εκκαθάριση οδηγήθηκε η εταιρεία της πρώην διευθύντριας της ποδοσφαιρικής ομάδας Newcastle United, Αμάντα Στέιβλι, μετά από τη διαμάχη με τον Έλληνα εφοπλιστή, Βίκτωρα Ρέστη για ένα δάνειο, αναφέρουν οι Financial Times.

Η βρετανική εταιρεία Apollo Belvedere Services της Στέιβλι, που ήταν προηγουμένως γνωστή ως PCP Capital Partners, τέθηκε σε εκκαθάριση από δικαστή του Λονδίνου στις 11 Σεπτεμβρίου, μετά από αίτηση που κατέθεσε ο Βίκτωρ Ρέστης, σύμφωνα με τα δύο μέρη.

Η εξέλιξη αυτή απορρέει από μια διαμάχη σχετικά με δάνειο ύψους 10 εκατ. στερλινών που ο Ρέστης, ο οποίος, όπως αναφέρουν οι FT, είναι ηγετική φυσιογνωμία στη ναυτιλιακή βιομηχανία εδώ και περίπου δύο δεκαετίες, χορήγησε στην εταιρεία της Στέιβλι το 2008. Η τελευταία, κλήθηκε να καταβάλει στον εφοπλιστή περίπου 3,5 εκατ. στερλίνες μετά την ήττα της στο Ανώτατο Δικαστήριο τον Μάρτιο για να μπλοκάρει μια νόμιμη απαίτηση – το επίσημο τελεσίγραφο για την πληρωμή του χρέους – που επέδωσε ο Ρέστης πέρυσι. Το ποσό αυτό έχει πλέον καταβληθεί, σύμφωνα με τις δύο πλευρές.

Ο ίδιος ζήτησε επίσης την καταβολή τόκων για το δάνειο και την περασμένη εβδομάδα απέρριψε μια προσφορά διακανονισμού ύψους 1,6 εκατ. λιρών από την Apollo ως πολύ μικρότερη από το συμβατικό ποσό που οφείλεται. Αντ’ αυτού, επέλεξε να συνεχίσει την άσκηση αίτησης εκκαθάρισης. Η Apollo αμφισβήτησε ότι το οφειλόμενο ποσό ήταν μεγαλύτερο από 1,6 εκατ. λιρών.

Ο Έλληνας εφοπλιστής δήλωσε στους Financial Times ότι θα ζητήσει τον διορισμό εξειδικευμένων επαγγελματιών αφερεγγυότητας ως εκκαθαριστών της εταιρείας για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με τις υποθέσεις της, τις συνθήκες της εκκαθάρισής της και τη συμπεριφορά της Στέιβλι ως διορισμένου μέλους.

Η εταιρεία δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο και δεν έχει δείξει σημάδια ενεργού εμπορικής δραστηριότητας εδώ και αρκετά χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα. Η εκκαθάριση έρχεται αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου απέρριψε τον Μάρτιο την προσπάθεια της Στέιβλι να μπλοκάρει την υποχρεωτική απαίτηση που της είχε επιβληθεί από τον Ρέστη.