Μεγάλο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν φέτος οι φοιτητές. Η εύρεση κατοικίας αποτελεί ένα δυσεπίλυτο «γρίφο» για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων και οι γονείς θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη έτσι ώστε να στηρίξουν τα παιδιά τους.

«Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα με τη στέγαση σε όλη την επικράτεια και κυρίως στις μεγάλες πόλεις» επεσήμανε μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας 26/8 ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ένωσης μεσιτών, Κοσμάς Θεοδωρίδης.

«Καλό είναι να μην τρομάζουμε τους φοιτητές, υπάρχει επάρκεια καταλυμάτων με τσιμπημένες τιμές σαφέστατα αλλά είναι ένα καινούργιο βήμα στη ζωή τους και καλό είναι τα παιδιά να μην απογοητευτούν από την αρχή. Θέλει λίγο ψάξιμο, θέλει λίγο τρέξιμο, αλλά στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Δεν σας κρύβω ότι υπάρχει ένα γενικευμένο πρόβλημα στη στέγαση, όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» συμπλήρωσε.

«Οι τιμές είναι ανεβασμένες, ειδικά αν μιλάμε για ακίνητα που είναι δίπλα στις σχολές»

«Κάθε χρόνο τα ακίνητα χρειάζονται ανακαίνιση. Οι τιμές είναι ανεβασμένες, ειδικά αν μιλάμε για ακίνητα που είναι δίπλα στις σχολές. Αν μιλάμε για ακίνητα στα οποία χρησιμοποιείς ΜΜΜ για να πας στη σχολή, εκεί έχουμε μια καλύτερη εικόνα. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν πολύ εύκολα σπίτια, κάτω από 10 ευρώ το τετραγωνικό οπουδήποτε στην Αθήνα και το ίδιο ισχύει και για τις άλλες περιοχές που έχουν μεγάλη ζήτηση» υπογράμμισε ο Κοσμάς Θεοδωρίδης.

Αναφερόμενος κλείνοντας στα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση σχετικά με τη στεγαστική πολιτική είπε: «Είναι βελτιωμένα, φαίνεται ότι μας άκουσαν οι υπουργοί γιατί είδαν ότι τα προηγούμενα μέτρα δε δούλευαν. Θεωρώ ότι η στεγαστική κρίση είναι πολύ μεγαλύτερη σαν μέγεθος από αυτά τα μέτρα και σίγουρα αυτά τα μέτρα είναι σταγόνα στον ωκεανό. Είναι μια αρχή, δεν πρέπει να μηδενίζουμε».