Το σχέδιο προς διαβούλευση αναμένεται να παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο, πιθανότατα την Τετάρτη, την ώρα που η σύγκρουση της κυβέρνησης με συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες έχει ήδη ξεκινήσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι έχουν προαναγγείλει και απεργιακές κινητοποιήσεις. Το νομοσχέδιο για τους φαρμακοποιούς θα παρουσιαστεί ξεχωριστά από τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ για τα υπόλοιπα επαγγέλματα θα παρουσιάσει νομοσχέδιο-σκούπα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Την ίδια στιγμή, κρίσιμη θεωρείται η εβδομάδα και στο χώρο των συγκοινωνιών, καθώς θα κριθεί εν πολλοίς η κατάληξη του διαλόγου, στον οποίο έχει προσκαλέσει τους συνδικαλιστές ο Δημήτρης Ρέππας. Το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη προς διαβούλευση, πριν πάρει την τελική μορφή του και κάποιοι σύλλογοι εργαζομένων, όπως αυτός του Μετρό, έχουν αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε ένδειξη καλής θέλησης. Στόχος της κυβέρνησης είναι ο διάλογος να φέρει απτά αποτελέσματα, προκειμένου να μην αναγκαστεί να προχωρήσει σε ακραίες λύσεις, όπως η επιστράτευση των απεργών.