Χορηγίες 59 εκατ. ευρώ προβλέπονται για δημάρχους και προέδρους κοινοτήτων, ανεξάρτητα από τις άλλες επιχορηγήσεις που λαμβάνουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλα αυτά προκύπτουν από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού που υπεγράφησαν για το 2011 και παρουσιάζει το newsbeast.gr.

Τσουχτερές συντάξεις

Οι συντάξεις πολιτικών υπαλλήλων θα στοιχίσουν 3,18 δισ. ευρώ και οι συντάξεις των ένστολων 2,24 δισ. ευρώ. Για συντάξεις δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων ο προϋπολογισμός επιφορτίζεται με 265 εκατ. ευρώ και 137 εκατ. ευρώ για συντάξεις δικαστικών. Οι συντάξεις κληρικών φθάνουν τα 70 εκατ. ευρώ.

Αυτό όμως που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το ποσό των 34 εκατ. ευρώ που θα δαπανηθεί από δημόσιο χρήμα για συντάξεις βουλευτών και πρώην πρωθυπουργών.

29 εκατ. ευρώ σε συμβούλους

Πάνω από 29 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν μέσα στο 2011 σε συμβούλους αποκρατικοποίησης. Από αυτά τα 2 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε ιδιώτες συμβούλους αποκρατικοποιήσεων (φυσικά πρόσωπα) και άλλα 27 εκατ. ευρώ αφορούν σε χρηματοδότηση συμβουλευτικών γραφείων.

Γυρνάμε 2 δισ. στην τρόικα

Οι πιστώσεις του υπουργείου οικονομικών προβλέπουν και κονδύλι 2 δισ. ευρώ για τόκους των δανείων που παίρνουμε από την τρόικα.

Τα… λειτουργικά

Για ταχυδρομικά το δημόσιο θα δαπανήσει μέσα στο 2011 το 45,9 εκατ. ευρώ! Το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί και προβλέπεται πίστωση 200 εκατ. ευρώ.

Επίσης θα διατεθούν 2 δισ. ευρώ για απαλλοτριώσεις, αγορές ακινήτων, κατασκευές και συμμετοχές, 753,9 εκατ. ευρώ για καταναλωτικές δαπάνες, καθώς και 379 εκατ. ευρώ για επιχορηγήσεις και επιδόματα.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι το Άγιο Όρος συνεχίζει να απέχει από την χρηματοδότηση των κοινών (μόλις που πείσθηκε να καταβάλει το ΕΤΑΚ) θα επιχορηγηθεί φέτος από τον κρατικό προϋπολογισμό με 1,9 εκατ. ευρώ.

Δείτε τις αποφάσεις του υπ. Οικονομικών…