Άμεση ήταν η ανταπόκρισή σας στην έρευνα του newsbeast.gr για τις καθυστερήσεις στην αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και για τη λάθος κατεύθυνση προς την οποία κινείται το σχέδιο του Ισπανού αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο. Κάτοικοι του συγκεκριμένου δήμου και των γύρω περιοχών – και όχι μόνο – σπεύσατε και στείλατε τη δική σας άποψη για το τι πρέπει να γίνει, ώστε η έκταση να αξιοποιηθεί με το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό και κοινωνικό όφελος. Σταδιακά θα δημοσιευθούν όλες οι απ-όψεις που έφτασαν στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

«Με μεγάλη χαρά διαπιστώνω πως ξεφεύγουμε από τις ιδέες που μας δίνει ένας Αθεμπίγιο και μπορούμε πλέον να ελπίζουμε ότι η ιδέα για το Ελληνικό θα είναι ελληνική. Προσέχτε, η ιδέα.

Γιατί όχι να γίνει εκεί ένα υπέροχο theme park τύπου Disneyland, ή Bush Gardens, ή ακόμα ακόμα και Sea world ή κάτι τέτοιο.

Θα μπορούσε βεβαία το θέμα του πάρκου να είναι αμιγώς Ελληνικό και να μετατρέψει την έκταση αυτή σε ένα πάρκο που να μπορούν Έλληνες και ξένοι να περνούν 2-3 ημέρες ζώντας στο παρελθόν -στην αρχαία Ελλάδα/Αθήνα Σπάρτη κλπ. Ξενοδοχεία, εστιατόρια (και με το τι έτρωγαν οι αρχαίοι και έπιναν), τρενάκι, πουλμανάκια, χώροι στάθμευσης, κα.

Παράλληλα θα αναδείξουμε τον πολιτισμό μας τον… αρχαίο βεβαίως-βεβαίως και θα απασχοληθούν νέοι και νέες από τις σχολές των πανεπιστημίων άμεσα. Γεωπόνοι, αρχαιολόγοι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, και άλλοι πολλοί.
θα είναι μέσα στο πράσινο με πολλά ελαιόδεντρα όπως στην αρχαία Ελλάδα, πολλά κλήματα για να βγαίνει και το κρασάκι που έπινε και ο Διόνυσος.

Να γίνονται αναπαραστάσεις όπως π.χ. η Μάχη του Μαραθώνα οπού θα μπορεί κάποιος να περνάει μέσα από τις μάχες με βαρκούλες τρενάκια κ.α. μέσα, η ναυμαχία της Σαλαμίνας, Η μάχη των Θερμοπυλών, και αλλά πολλά. Επίσης μπορούμε να αναδείξουμε και τα πάθη του Χριστού, τη ζωή του και τα θαύματά του σε άλλο μέρος του πάρκου.

Ιδέες υπάρχουν πολλές, βούληση πολιτική υπάρχει;

Ηλίας Πάσχος»

Περιμένουμε και τις δικές απόψεις γύρω από το θέμα. Επειδή κάποια πράγματα μας αφορούν άμεσα πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουμε, μπορείτε να τις καταθέσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]