Μια σημαντική διάκριση έλαβε το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ στο πλαίσιο των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014. Στην τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουνίου, την ημέρα που είναι αφιερωμένη στην προστασία του Περιβάλλοντος το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΚΟΡΠΗ βραβεύτηκε για το πέραν του καθήκοντος άριστο έργο στην κατηγορία Επικοινωνιακού Προγράμματος Περιβαλλοντικού Χαρακτήρα.

Το ΚΟΡΠΗ διακρίθηκε για το «Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού» που διοργάνωσε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού (22 Μαρτίου) στο εργοστάσιό του στα Ακαρνανικά Βουνά (Μοναστηράκι Βόνιτσας). Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μια πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από το θέμα των υδάτινων πόρων. Μέσα από μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες, μαθητές από τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής μαθαίνουν για τη σπουδαιότητα των υδάτινων πόρων τόσο για τον ανθρώπινο οργανισμό όσο και για τον πλανήτη. Πρόκειται για δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί από το Project WET Foundation, μια μη κυβερνητική οργάνωση που αναπτύσσει εκπαιδευτικά εργαλεία για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των παιδιών για το νερό. Το Project WET συνεργάζεται με διάφορους οργανισμούς που ασχολούνται με το νερό, καθώς και με οργανώσεις όπως το ειρηνευτικό σώμα των ΗΠΑ, η UNESCO, η Διεθνής Ένωση των Υδάτινων πόρων, κ.ά.

Τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ επιδιώκουν να συμβάλλουν στην προβολή και στην αναγνώριση της έμπρακτης και αυξημένης περιβαλλοντικής ευαισθησίας των Φορέων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιχειρήσεων, των Επιστημονικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων και των Μέσων Ενημέρωσης.