Στιγμές απόλυτης ευτυχίας και τρυφερότητας είχε καταγράψει ο φωτογραφικός φακός στην πρώτη δημόσια εμφάνιση της 4χρονης Asha με το νεογέννητο μικρό της K’wasi στο ζωολογικό κήπο του Μαϊάμι, στις ΗΠΑ.

Όπως σχεδόν κάθε μαμά με το μικρό της, είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε για το ζωικό βασίλειο, Asha και K’wasi ήταν αχώριστοι, έπαιζαν και χαϊδεύονταν.

Ήταν στιγμές φροντίδας και αφοσίωσης. Ήταν όμως, χωρίς οι «πρωταγωνιστές» να το ξέρουν, και ένας τελευταίος αποχαιρετισμός.

Λίγες μέρες αργότερα, ωστόσο, η Asha, που είχε γεννηθεί στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, άρχισε να εμφανίζει σημάδια δυσφορίας και το προσωπικό του ζωολογικού κήπου αποφάσισε να δράσει για να βρει ποιο ήταν το πρόβλημα.

Ενώ η λέαινα ήταν ναρκωμένη η καρδιά της σταμάτησε και παρά τις προσπάθειες δεν κατάφερε να συνέλθει.

Παραμένει ασαφές τι θα γίνει με το μικρό της αν και οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου λένε πως στόχος τους είναι καταφέρουν να το ξαναεντάξουν στο κοπάδι είτε στον συγκεκριμένο ζωολογικό κήπο είτε αλλού.

«Οι κτηνίατροι προσπάθησαν να σταθεροποιήσουν την Asha αλλά δεν τα κατάφεραν. Έπαθε καρδιακή ανακοπή», λέει στη Daily Mail εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.

Οι εξετάσεις δεν έχουν ακόμα δείξει τι οδήγησε στην πιθανή ασθένεια και τελικά στο θάνατο της Asha.

Δείτε τις φωτογραφίες