Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για κατάργηση των ταυροδρομιών, όπως αυτές που διοργανώνονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ Σαν Φερμίν στην Ισπανία, στις ΗΠΑ φαίνεται πως ζήλεψαν την Παμπλόνα και θέλουν να αντιγράψουν το φεστιβάλ.

Έτσι, όπως γράφει το Reuters, στις 24 Αυγούστου θα διοργανωθεί το πρώτο Great Bull Run, η πρώτη ταυροδρομία στις ΗΠΑ.

Αντί για τα στενά δρομάκια της Παμπλόνα όπου οι ταύροι τρέχουν πανικόβλητοι και τρομοκρατημένοι και οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ ενίοτε ποδοπατιούνται, στην αντίστοιχη «πίστα» της Βιρτζίνια ταύροι και άνθρωποι θα τρέξουν σε ασφαλτόδρομο μήκους 400 μέτρων, έξω από το Ρίτσμοντ.

«Φοβάστε να τρέξετε με ταύρους; Δεν είναι τόσο επικίνδυνο όσο νομίζετε. Στην πραγματικότητα έχουν καταγραφεί μόλις 15 θάνατοι στις ταυροδρομίες της Παμπλόνα τα τελευταία 102 χρόνια! Σε κάθε περίπτωση έχουμε λάβει ακόμα πιο αυξημένα μέτρα προστασίας για το Great Bull Run ώστε όλοι να μπορούν να τρέξουν και να νιώσουν τη χαρά. Αντίθετα με την ταυροδρομία στην Ισπανία, οι δικοί μας ταύροι δεν σκοτώνονται μετά το event ούτε κακοποιούνται με άλλο τρόπο για να αναγκαστούν να τρέξουν», αναφέρουν οι διοργανωτές στην ιστοσελίδα τους.

Μετά τη Βιρτζίνια, αντίστοιχες διοργανώσεις προγραμματίζονται για την Ατλάντα και το Χιούστον, μέσα στο 2013, αλλά και σε πολλές άλλες αμερικανικές πόλεις μέσα στο 2014.