Είναι η πιο παχουλή γάτα της Βρετανίας και έχει το διπλάσιο βάρος από το κανονικό. Ο 7χρονος Ulric έφτασε σχεδόν τα 14,5 κιλά, το μέσο βάρος ενός τρίχρονου παιδιού.

Ο Ulric ξόδεψε χρόνια ολόκληρα «χτίζοντας» αυτό το κορμί με μπισκότα και «κλέβοντας» το φαγητό της αδελφής του Ulla. Πλέον βρίσκεται ενώπιον μιας 6μηνης δίαιτας και ενός προγράμματος άσκησης για υπέρβαρα κατοικίδια.

Η ιδιοκτήτρια του γάτου Jan Mitchell από το Dorset δήλωσε: «Είναι ένας αξιολάτρευτος γάτος αλλά είναι πολύ λαίμαργος και τεμπέλης, δεν ασκείται καθόλου κι όλη την ημέρα είναι ξαπλωμένος. Δεν θυμάμαι να ήταν αφύσικα μεγάλος αλλά όταν ήταν 15 μηνών ζύγιζε 7,5 κιλά. Απλά συνέχιζε να μεγαλώνει και να μεγαλώνει κι όταν έφτασε σε βάρος τα 13 κιλά χτύπησε ένα καμπανάκι κινδύνου. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί έγινε τόσο χοντρός, έτρωγε μόνο ξηρά τροφή για γάτες και νερό».

Αλλά ο λιχούδης Ulric ικανοποιούσε την ακόρεστη όρεξή του «κλέβοντας» και το φαγητό της αδελφής του Ulla. Έτσι η Jan αναγκάστηκε να βάζει το μπολ της Ulla στον πάγκο της κουζίνας όπου ο Ulric δεν μπορούσε να πηδήξει λόγω… βάρους.

Η 68χρονη επιχείρησε να βάλει και την άσκηση στη ζωή του γάτου, δοκιμάζοντας να τον βγάλει βόλτα με λουρί αλλά δεν συνεργαζόταν καθόλου.

Οι γιατροί δήλωσαν πως ήταν παθολογικά παχύσαρκος.

Τότε αποφάσισε να τον εγγράψει στο διαγωνισμό του PDSA προκειμένου να τρώει σωστή ποσότητα φαγητού. «Η παχυσαρκία του Ulric μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία του και το προσδόκιμο ζωής του, αλλά έχουμε την πεποίθηση πως θα αποκτήσει μια λεπτή φιγούρα και καλύτερη ποιότητα ζωής όταν ο διαγωνισμός τελειώσει», σημείωσε εκπρόσωπος των διοργανωτών.

Ο περσινός νικητής ήταν ένα σκυλί Cavalier King Charles Spaniel με βάρος που έφτανε τα είκοσι κιλά. Ήταν τόσο χοντρός που δεν είχε αρκετή δύναμη για να… γαβγίσει.