Το 2007 στην τελευταία της έκθεση η Διακυβερνητική Ομάδα Ειδικών του ΟΗΕ, Giec, που έχει τιμηθεί με το Νόμπελ της ειρήνης, ανέφερε ότι οι παγετώνες των Ιμαλαΐων, υποχωρούν πιο γρήγορα από τους άλλους παγετώνες τον κόσμο και ότι θα μπορούσαν να εξαφανιστούν έως το 2035 ή και νωρίτερα. Τον Ιανουάριο αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι είχε διαπράξει «θλιβερό λάθος». Σήμερα ο επικεφαλής της διακυβερνητικής ομάδας για την εξέλιξη του κλίματος, Ραζέντρα Πασαούρι, δήλωσε ότι εναπόκειται στα κράτη μέλη της Giec να αποφασίσουν για το μέλλον του.

Απαντώντας σε συνέντευξη Τύπου στην ερώτηση, αν θα παραιτηθεί, ο κ. Πασαούρι δήλωσε ότι «αυτό το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί από όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου» κατά την 32η σύνοδο του Giec στην Πουζάν της Νότιας Κορέας, τον Οκτώβριο.

Μια έκθεση της φημισμένης διεθνούς επιστημονικής οργάνωσης, του Δι-ακαδημαικού Συμβουλίου, IAC, που υποβλήθηκε σήμερα στον ΟΗΕ, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Giec θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί σε βάθος για να αποφύγει τη διάπραξη νέων λαθών, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την πραγματικότητα της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη. Η έκθεση συστήνει την πιο συχνή ανανέωση των διευθυντικών θέσεων της Giec.