Η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας συνδιοργάνωσε μαζί με τον Δήμο Μονεμβασίας και τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Νικόλαου Βοιών στις 3 και 4 Ιουνίου 2012 Πανελλήνια συνάντηση στο αναρριχητικό πάρκο Κάβο Μαλιάς -Ζόμπολο με σκοπό την ανάδειξη του ως φυσικό τοπίο και χώρο αναρρίχησης αλλά και για την γνωριμία των πολιτών της περιοχής με ένα εναλλακτικό άθλημα που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις και ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν πάνω από 70 προσκεκλημένοι αναρριχητές από όλο τον κόσμο, οι όποιοι αναρριχήθηκαν στα τρία διαφορετικά πεδία που προσφέρονται στα όροι Ζόμπολο και Χιόνι.

Τις εντυπωσιακές και ριψοκίνδυνες αναρριχήσεις των αθλητών παρακολούθησε πλήθος κόσμου που βρέθηκε στα συγκεκριμένα σημεία.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Τζανετέα δήλωσε ενθουσιασμένη από το άθλημα της αναρρίχησης και τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρά τις δύσκολες συνθήκες που διέρχεται ο τόπος μας θα σταθεί αρωγός σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, βοηθούν στην τουριστική προβολή του και τονώνουν την τοπική οικονομία.