Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε έκτακτο νομαρχιακό συμβούλιο που προκάλεσε η αντιπολίτευση, υποχρεώθηκε σε ακύρωση της απόφασης του, με την οποία επέτρεπε την καύση επικίνδυνων για την υγεία απορριμμάτων από τη μονάδα του ΤΙΤΑΝ. Εν μέσω παρατεταμένης έντασης και συχνών αντεγκλήσεων μεταξύ των μελών του συμβουλίου, εκδόθηκε ομόφωνα αρνητική γνωμοδότηση στην προηγούμενη απόφαση του νομάρχη.

Παράλληλα, ζητήθηκε με επιστολή προς την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, να σεβαστεί την εν λόγω απόφαση.
Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης εμφανώς ενοχλημένος δήλωσε ότι: «Παίρνω πάνω μου το θέμα. Δεν είχαμε ενημέρωση. Δεν ξέραμε την αντίδραση της κοινωνίας. Ακυρώνουμε την απόφαση γιατί πιστεύουμε ότι οποιοδήποτε έργο αν δεν έχει τη συναίνεση των πολιτών, δεν μπορεί να προχωρήσει».

Ο επικεφαλής της νομαρχιακής παράταξης ΠΑΣΟΚ Νίκος Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι «Το τέλος του Ψωμιάδη έχει φτάσει. Έχει χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Δεν έχει το ηθικό ανάστημα να ζητήσει συγγνώμη».

Ο νομαρχιακός σύμβουλος ΠΑΣΟΚ Παντελής Κουκουλεκίδης, αναφερόμενος στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, τόνισε ότι κάνει λάθος. «Θα είναι ανίκανη αν επιμείνει για το ΤΙΤΑΝ. Η κάθε Μπιρμπίλη ας σκεφθεί πολύ καλά αν θα πάρει μια απόφαση αντίθετη από αυτή που θα πάρουμε εμείς».

Δυναμική ήταν η παρουσία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ζητώντας να μη δοθεί η άδεια καύσης απορριμμάτων στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ.

Τα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου υποδέχθηκαν διαμαρτυρόμενοι πολίτες της περιοχής της Ευκαρπίας κρατώντας πλακάτ τα οποία έγραφαν: «Ντροπή, η ζωή δεν είναι θάλαμος αερίων. Θέλουμε την υγεία μας ΒΡ αδελφέ», «Κύριε νομάρχη γιατί δεν επιλέγετε την Ευκαρπία ως τόπο κατοικίας;».

Πηγή: Econews.gr