Ένα μικρό σκάφος, το οποίο κατασκευάστηκε αποκλειστικά από πλαστικά μπουκάλια και άλλα ανακυκλωμένα υλικά, συμπεριλαμβανομένων παλαιών διαφημιστικών πανό, απέπλευσε χθες, Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, για να κάνει τον γύρο της Ταϊβάν με στόχο να αφυπνίσει το κοινό για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Το σκάφος, το οποίο ονομάστηκε «Polli-Boat» διαθέτει ως κύριο σύστημα επίπλευσης μία σειρά από αλληλοσυνδεόμενα 804 εξάγωνα κομμάτια κατασκευασμένα από πλαστικά μπουκάλια από τερεφθαλικό πολυεστέρα (PET), το συνηθέστερο στη χρήση πλαστικό σήμερα.

Έχει επτά μέτρα μήκος και αντί πανιών χρησιμοποιεί παλιά διαφημιστικά πανό.

«Ο στόχος του Polli-Boat είναι η ανακύκλωση κατά 100% των σκουπιδιών» λέει ο Άρθουρ Χουάνγκ, ιδρυτής και διευθυντής της εταιρίας Miniwiz Sustainable Energy Development, η οποία κατασκεύασε το σκάφος.

Χορηγός της πρωτοβουλίας είναι το τηλεοπτικό δίκτυο National Geographic στην Ταϊβάν και το συγκεκριμένο σκάφος είναι μεταξύ των δέκα που επιλέχτηκαν από τα σχεδόν 200 που έλαβαν μέρος σε σχετικό διαγωνισμό για το πιο καινοτόμο σκάφος κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά.