Με μήκος 11 μέτρα από το κεφάλι έως το τέλος της ουράς, ύψος τεσσάρων μέτρων και βάρος έξι τόνων, ο Zhuchengtyrannus magnus» ή «μεγάλος τύραννος από το Τσουτσένγκ» (η περιοχή όπου βρέθηκε) αποτελεί έναν άγνωστο μέχρι σήμερα αρπακτικό δεινόσαυρο, πιθανότατα εξίσου μεγάλο και τρομακτικό με τον Τυραννόσαυρο Ρεξ, ο οποίος ανακαλύφθηκε πρόσφατα από παλαιοντολόγους στην Κίνα.

Ο «μεγάλος τύραννος» ζούσε στη Βόρειο Αμερική και την Ασία κατά την ύστερη Κρητιδική περίοδο, πριν από 99 έως 65 εκατ. χρόνια. Τα θηρόποδα, η ομάδα δεινοσαύρων στην οποία ανήκε και ο Τυραννόσαυρος Rex, ήταν ακαταμάχητοι κυνηγοί της λείας τους. Διέθεταν δυνατά και μεγάλα πίσω πόδια, μικρά χέρια με μεγάλα νύχια και τερατώδη σαγόνια με άμεσα θανατηφόρο δάγκωμα. Απόγονοι αυτών των ζώων είναι πιθανότατα τα σημερινά πουλιά.

Οι παλαιοντολόγοι έβγαλαν τα συμπεράσματά τους σχετικά με το νέο δεινόσαυρο από λίγα μόνο οστά του κεφαλιού και του σαγονιού που έχουν στη διάθεσή τους και τα οποία είναι ελάχιστα εκατοστά μικρότερα σε μέγεθος σε σχέση με αυτά του Τυραννόσαυρου. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ‘μεγάλος τύραννος από το Τσουτσένγκ’ ήταν πελώριος», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών.