Η χειμερινή σεζόν θα βρει τον Δημήτρη Φραγκιόγλου και πάλι στο θέατρο Τόπος Αλλού.

Πιο συγκεκριμένα θα πρωταγωνιστήσει στην καινούργια παραγωγή του θεάτρου με τίτλο «GOGOL- Η αβάσταχτη ελαφρότητα μιας μύτης».

Η παράσταση «GOGOL- Η αβάσταχτη ελαφρότητα μιας μύτης» που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής βασίζεται στις κωμωδίες και τα μυθιστορήματα του Νικολάι Γκόγκολ.

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 18 Νοεμβρίου 2024.

Ποιος ήταν ο Νικολάι Γκόγκολ

Ο Νικολάι Γκόγκολ ήταν Ρώσος συγγραφέας ουκρανικής καταγωγής, ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ρωσικής λογοτεχνίας του 19ου αιώνα. Τα έργα του διακρίνονται για την έντονη κοινωνική κριτική, το σατιρικό ύφος και την εξερεύνηση των σκοτεινών πτυχών της ανθρώπινης ψυχής.

Ένα από τα πιο γνωστά έργα του είναι το μυθιστόρημα «Νεκρές Ψυχές», το οποίο περιγράφει τις περιπέτειες του Τσιτσίκωφ, ενός απατεώνα που προσπαθεί να αποκτήσει πλούτο αγοράζοντας τα δικαιώματα νεκρών δουλοπάροικων. Το έργο αυτό αποτελεί μια σκληρή κριτική της ρωσικής κοινωνίας της εποχής του και παραμένει επίκαιρο μέχρι και σήμερα.

Ο Γκόγκολ έγραψε, επίσης, διάσημες νουβέλες και διηγήματα, όπως το «Η Μύτη» και «Ο Επιθεωρητής», τα οποία αναδεικνύουν την γραφικότητα και την ειρωνεία με την οποία αντιμετώπιζε τα κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα.

Με το μοναδικό του ύφος, ο Γκόγκολ κατάφερε να επηρεάσει πολλούς μεταγενέστερους συγγραφείς και να καθιερωθεί ως ένας από τους σπουδαιότερους λογοτέχνες της παγκόσμιας λογοτεχνίας.