Όταν πρόκειται για παρεΐστικα και φιλικά στέκια, εκτός από το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα, ένας παράγοντας που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο είναι και η φιλοσοφία που έχει το καθένα σχετικά με την αντιστοιχία ποιότηταςτιμής. Στα γευστικά στέκια που θα βρείτε παρακάτω, στο κέντρο της Αθήνας, ο όρος value for money συναντάται σε όλη του τη διάσταση.

Ατλαντικός

Από τα κρυμμένα μυστικά στου Ψυρρή (Αυλητών 7), ο Ατλαντικός αποτελεί πραγματική έκπληξη για τους λάτρεις του ψαριού. Απλό και λιτό ως προς τη φιλοσοφία του χώρου, σερβίρει νόστιμα πιάτα με ψάρι και θαλασσινά. Καλομαγειρεμένα και πάντα με έμφαση στη γεύση και την ποιότητα, τα πιάτα του θα σας κάνουν να το μετατρέψετε σε στέκι της παρέας.

Βόλτα

Από τα πιο φιλικά και παρεΐστικα μεζεδοπωλεία στα Πετράλωνα, η Βόλτα (Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών) ξεχωρίζει στη συνείδηση του κοινού για την value for money φιλοσοφία της. Επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της Ελλάδας συνδυασμένες υπέροχα και ισορροπημένες με τον ιδανικότερο τρόπο πρωταγωνιστούν στα πιάτα- έκπληξη του καταλόγου.

Το Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς

Μπορεί να μην είναι τόσο «μυστικό» για όσους μένουν ή εργάζονται γύρω από το Σύνταγμα, ωστόσο για όλους τους άλλους το Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς (Λέκκα 22) είναι ένα ταβερνείο που προκαλεί μόνο ευχάριστες εκπλήξεις σε όσους το ανακαλύπτουν. Θα το εντοπίσετε σε μία στοά στην οδό Λέκκα και μπορείτε να καθίσετε στα τραπέζια που βρίσκονται στο εσωτερικό του ή αυτά που έχει στήσει εκτός -εντός της στοάς. Τι τρώμε εδώ; Ψαράκι και gourmet μεζέδες, ιδανικά για να συνοδεύσουν το ούζο ή το κρασί σας.

Το Ουζερί του Λάκη

Στο τέρμα του πεζόδρομου της Ελπίδος (νο 16), δίπλα στην Πλατεία Βικτωρίας, το μικρό και ανεπιτήδευτο Ουζερί του Λάκη είναι χρόνια στέκι. Ο ευγενέστατος ιδιοκτήτης σερβίρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από την Κύμη, νόστιμα μαγειρευτά και ρακή από την Κρήτη. Θα σας υποδεχτεί εγκάρδια και θα σας προτείνει ό,τι πιο φρέσκο του έφερε ο ψαράς.

Korova

Κόροβα

Καφενείο που ισορροπεί μεταξύ παλιού και νέου, το Korova έχει όνομα εμπνευσμένο από το στέκι των πρωταγωνιστών της ταινίας του Κιούμπρικ «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι». Στέκι για την γειτονιά όπου συναντάται στον Κεραμεικό (Κεραμεικού 93-95), ξεχωρίζει στη συνείδηση του κοινού για τους εμπνευσμένους και πρωτότυπους μεζέδες του. Συνοδεύονται τέλεια με το τσίπουρο από την Καρδίτσα, με ή χωρίς γλυκάνισο. Ο χώρος του φέρνει στο νου εικόνες από γειτονιές της Αθήνας του ’50.