Για τους λάτρεις των αυθεντικών μπαρ και βραδινών καταστάσεων, τα στέκια που ακολουθούν στο κέντρο της Αθήνας αποτελούν σημείο αναφοράς για τις νυχτερινές εξόδους στην πόλη.

Ανεπιτήδευτα και χωρίς ίχνος υπερβολής, έχουν καταφέρει να κερδίσουν το κοινό με την αυθεντικότητα που τα διακρίνει.

Galaxy

Το Galaxy στολίζει τη στοά της Σταδίου 10 από τη δεκαετία του ΄70 και συγκαταλέγεται στα πιο ιστορικά μπαρ της Αθήνας.

Με κλασική ατμόσφαιρα, ρετρό ντεκόρ (το ίδιο από την πρώτη μέρα λειτουργίας του), παλιές διαφημίσεις ποτών στους τοίχους και μουσική που παίζει σε χαμηλή ένταση, θυμίζει έντονα παλιό αμερικανικό μπαρ που αντέχει στον χρόνο.

Παλιοί και νέοι πότες, κόσμος των επιχειρήσεων αλλά και του καλλιτεχνικού χώρου, πιάνουν θέση στη μεγάλη ξύλινη μπάρα για να απολαύσουν μόνοι το ουίσκι τους ή να συζητήσουν ήσυχα με την παρέα τους.

Au Revoir

Ζωντανός θρύλος της νυχτερινής διασκέδασης στην πόλη, το Au Revoir στην Πατησίων (νο 136) είναι το παλιότερο bar της Αθήνας που λειτουργεί από το 1958. Το σχεδίασε ο διεθνούς φήμης Έλληνας αρχιτέκτονας Αριστομένης Προβελέγγιος.

Κατά τη δεκαετία του ’60 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για το καλλιτεχνικό κοινό της πόλης, το οποίο το προτιμούσε για ποτό μετά το θέατρο ή το σινεμά.

Σήμερα τα ηνία του bar έχουν περάσει στη δεύτερη γενιά ιδιοκτητών, η οποία συνεχίζει με μεράκι την παράδοση αυτού του ρετρό χώρου της πόλης. Το ουίσκι παραμένει στις σταθερές αξίες της μπάρας μέχρι σήμερα.

Low Profile

«Κρυμμένο» στη στοά Μπολάνη στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί διαχρονικό στέκι για τους λάτρεις του ουίσκι, καθώς διαθέτει έναν ενημερωμένο κατάλογο με εκλεκτές ετικέτες, κατηγοριοποιημένες βάσει της χώρας προέλευσής τους.

Με ατμόσφαιρα αυθεντικού μπαρ, ευνοεί την κουβέντα, ενώ ταυτόχρονα σας μεταφέρει σε κάποια γειτονιά της Νέας Υόρκης. Ωραίες jazz μουσικές –η αγάπη του για τη jazz είναι έκδηλη και από τις φωτογραφίες των Miles Davis, Tom Waits και άλλων μετρ της jazz που βρίσκονται κρεμασμένες στους κόκκινους τοίχους του– συντροφεύουν τις στιγμές σας εδώ.