Η Αθήνα σιγά σιγά αρχίζει και χαλαρώνει με τους περισσότερους κατοίκους της να έχουν ήδη φύγει ή να ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Τώρα, λοιπόν, είναι η καλύτερη αφορμή για να βγείτε στο κέντρο και να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό ή cocktail στο καθιερωμένο σας στέκι, μακριά από την πολυκοσμία.

Ακολουθούν πέντε διευθύνσεις για τους λάτρεις του κέντρου που αξίζει να επιλέξετε, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι θα βρείτε πολύ πιο εύκολα χώρο για να καθίσετε και να χαλαρώσετε με τους συναδέλφους μετά την δουλειά.

Odori Vermouteria di Atene

Όπως «προδίδει» το όνομά του, αποτελεί την πρώτη βερμουτερία στην Ελλάδα. Μία επίσκεψη στο χώρο του αρκεί για να αποκομίσετε τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού σας μεταφέρει νοερά στα κλασικά vermouth bar της Ιταλίας (σε μια σύγχρονη εκδοχή), που πρωτοεμφανίστηκαν στο Τορίνο.

Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις της κουζίνας του. Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana.

Κεραμείο

Από τα πιο δημοφιλή στέκια στο Μεταξουργείο (Πλαταιών 27) με μία από τις πιο διαχρονικές και αγαπητές αυλές στην περιοχή. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα, τέλειες μουσικές και οικονομικές τιμές στο τρίπτυχο της επιτυχίας του.

Ιπποπόταμος

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας (βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δελφών από το 1978), συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για την επιμονή του στην πιο χαλαρή φιλοσοφία του (προσιδιάζει περισσότερο στα γειτονικά Εξάρχεια, και όχι στο Κολωνάκι, όπου και εντοπίζεται), όσο και για τις ποιοτικές υπηρεσίες του.

Εδώ και κάποια χρόνια έχει περάσει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διατήρησαν το concept του αναλλοίωτο. Must επιλογή τα τραπεζάκια που στήνει στην αυλή του νεοκλασικού κτιρίου του 1903, στο οποίο στεγάζεται.

Juan Rodriguez

Mε εντυπωσιακό design αποικιακού στυλ το Juan Rodriquez προστέθηκε στο δυναμικό του Ψυρρή (Παλλάδος 3), για να δώσει εξωτικό χαρακτήρα στις εξόδους των αθηναίων. Παντρέματα γεύσεων με εκλεκτά cocktails σε ένα bar βγαλμένο από άλλη εποχή, σε αυτόν τον «θησαυρό» σε μια από τις ανερχόμενες (και πάλι) γειτονιές της Αθήνας.

Η διακόσμηση, αδιαμφισβήτητα, είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, ενώ  τα πάντα είναι φτιαγμένα στο χέρι –από τους πολυελαίους μέχρι τους ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους και τους φοίνικες.

Κύριος Χου

Σε ένα νεοκλασικό του 1933 στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων συναντάται ο Κύριος Χου (Δημοφώντος και Υπερίωνος 1). Εναρμονισμένος απόλυτα με τη γραφική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, έχει διατηρήσει ανέπαφα κάποια στοιχεία της παλιάς μονοκατοικίας –το παλιό χαρακτηριστικό πλακάκι και την θεσπέσια αυλή– όπου φιλοξενείται και αποτελεί cozy νεανικό στέκι, ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.