Το καλοκαίρι στην πόλη μπορεί να μην είναι και το καλύτερο και όλοι ευχόμαστε να ήμασταν σε κάποιο νησί ή παραθαλάσσιο μέρος ή και στο χωριό μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μας πάρει από κάτω.

Στην Αθήνα, είτε στο κέντρο, είτε στα προάστια υπάρχουν στέκια με αυλές που αποτελούν μία μικρή όαση δροσιάς και «απόδρασης» από την καθημερινότητα. Μάλιστα, στα βόρεια προάστια υπάρχουν τρία στέκια με υπέροχες αυλές που είναι και ο λόγος για να ανηφορίσετε προς τα πάνω, για απολαυστικά και χαλαρωτικά απογεύματα ή βράδια.

Μέντα

Το σπίτι που περνούσε τα καλοκαίρια του ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Άγγελος Σικελιανός, σήμερα είναι ένα υπέροχο στέκι στην Κηφισιά, με πανέμορφη αυλή και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Η Μέντα είναι από εκείνα τα στέκια που ξυπνούν σε όλους την γλυκιά ανάμνηση της παλιάς Αθήνας. Επιλεγμένοι καφέδες, ροφήματα και τσάι αλλά και εκλεκτές προτάσεις σε κρασί, σε έναν χώρο με οικεία ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου.
Αγίων Θεοδώρων 5, Κηφισιά

Faltso

Σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του Αμαρουσίου και όχι μόνο, το Faltso βρίσκεται σε έναν μικρό κάθετο πεζόδρομο επί της κεντρικής Ερμού, αποτελώντας πραγματική όαση. Μια υπέροχη αυλή «πνιγμένη» στο πράσινο, εξαιρετικά cocktails και άψογη ατμόσφαιρα.
Ηλία Διάμεση 5-7, Μαρούσι

Hide & Seek

Η επιλογή του Hide & Seek θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως εξωτική απόδραση από τη μουντή και απαιτητική καθημερινότητα. Βρίσκεται κρυμμένο στο βάθος ενός διαδρόμου επί της Κηφισίας, στο ύψος του Χαλανδρίου, που όταν το ανακαλύψετε, θα σας ενθουσιάσει. Με σημείο αναφοράς τον υπέροχο, καταπράσινο κήπο του, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στις επιλογές του κοινού, τόσο για φαγητό όσο και για τα φημισμένα cocktails του.
Λεωφόρος Κηφισίας 254