Χοσέ Καρέρας και Πλάθιντο Ντομίνγκο, οι δύο μύθοι της παγκόσμιας μουσικής σκηνής καθήλωσαν το κοινό, στην ιστορική συναυλία στο Καλλιμάρμαρο στην Αθήνα. Οι δύο σπουδαίοι τενόροι προσέφεραν μουσικές στιγμές βαθιάς συγκίνησης σε όσους κατάφεραν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο, ακούγοντας τους δύο θρύλους της κλασικής μουσικής να τραγουδούν με τρόπο ανατριχιαστικό, τα αριστουργήματα.

Χοσέ Καρέρας και Πλάθιντο Ντομίνγκο παρουσίασαν δημοφιλείς άριες και ντουέτα από τις αγαπημένες όπερες της κλασικής μουσικής, καθώς και επιτυχίες από την ισπανική και ναπολιτάνικη μουσική παράδοση, συνοδευόμενοι από τη σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Jordi Bernacer.

Ο Χοσέ Καρέρας, τενόρος με ιδιαίτερη ερμηνευτική γκάμα, κραταιός στα 77 του χρόνια, έχει εμφανιστεί σε πάνω από 60 όπερες και συνεργαστεί με περισσότερες από 100 ορχήστρες, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις ερμηνείες του στις όπερες των Πουτσίνι και Βέρντι.

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο, παγκοσμίως γνωστός για το απαράμιλλο ταλέντο και την επιβλητική παρουσία του, στα 81 του, συνεχίζει να συναρπάζει με τις ερμηνείες του, εμπλουτίζοντας κάθε παράσταση με ένα μαγικό μείγμα πάθους και δράματος.

Στην ιστορική συναυλία στο Καλλιμάρμαρο βρέθηκαν και αρκετοί έλληνες καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι της showbiz.