Η δραματική ταινία «Ο Εχθρός Μου» κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή της Nova με σκηνοθέτη το Γιώργο Τσεμπερόπουλο, ο οποίος μετά την επιτυχημένη «Πίσω Πόρτα» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την πιο δυνατή και αληθινή ταινία της καριέρας του.

Η ταινία παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, ενώ τον Οκτώβριο κατάφερε να συναρπάσει το αγγλικό κοινό, στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Στην ταινία «Ο Εχθρός Μου», ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος, ο σημαντικός αυτός σκηνοθέτης του ελληνικού κινηματογράφου, τοποθετεί σε πρώτο πλάνο έναν αμετανόητα ιδεολόγο γεωπόνο, καταγράφοντας αποφασιστικά και αναδεικνύοντας με γρήγορους ρυθμούς τη χαμένη ισορροπία, την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά, στην Ελλάδα του σήμερα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι ηθοποιοί Μανώλης Μαυροματάκης, Μαρία Ζορμπά και Αντώνης Καρυστινός.

Ο Μανώλης Μαυροματάκης υποδύεται έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον 48χρονο οικογενειάρχη Κώστα Στασινό, ο οποίος ζει ήρεμα σε μια μονοκατοικία στη Νέα Σμύρνη με τη γυναίκα του Ράνια και τα δυο παιδιά τους, την 14χρονη Λουίζα και τον 17χρονο Ανδρέα.

Η λεηλασία του σπιτιού τους από μια αδίστακτη συμμορία τους φέρνει αντιμέτωπους με τα πιο δύσκολα διλήμματα της ζωής, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα που ταλανίζουν το σύνολο των ανθρώπων σε μια κοινωνία σε κρίση.

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Ο Εχθρός Μου» θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου σε γνωστό κινηματογράφο της Αθήνας, με παρουσία των συντελεστών της παραγωγής.

Συνεχίζοντας να προσφέρει πάντοτε αποκλειστικά μοναδικά προνόμια στους συνδρομητές της, η Nova έδωσε την ευκαιρία σε 100 συνδρομητές της να διεκδικήσουν από μία διπλή πρόσκληση και να παραστούν στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας.