Ένα σπάνιο βίντεο με τα λάθη του θρυλικού «Πολέμου των Άστρων» του 1977 παρέχει κλεφτές ματιές στα γυρίσματα της εμβληματικής ταινίας αλλά και στο χαλαρό κλίμα που απολάμβανε το μυθικό πλέον καστ.

Για όποιον έχει δει τη μνημειώδη ταινία επιστημονικής φαντασίας, το υλικό παραείναι πολύτιμο!

Στη μονταρισμένη με τα λάθη των γυρισμάτων μπομπίνα παρακολουθούμε θρυλικές σκηνές στην αστεία εκδοχή τους, καθώς ευτυχή ατυχήματα και άλλες γκάφες τις μετατρέπουν σε κωμικά γεγονότα.

Όλα τα κλιπάκια είναι από το αυθεντικό «Episode IV: A New Hope» και από τις κλακέτες μαθαίνουμε ότι έχουν γυριστεί από 7 Μαΐου-18 Ιουνίου 1976. Η ταινία κυκλοφόρησε στα σινεμά τον Μάιο του 1977 για να περάσει μεμιάς στην κινηματογραφική αθανασία.

Όσο για το απόσπασμα με τον Han Solo (Χάρισον Φορντ) που ξεχνά την ατάκα του και μασουλά τμήμα του Millennium Falcon(!), που παρακολουθούμε πράγματι στην μπομπίνα, ο θρύλος τον θέλει να δηλώνει κατόπιν στον σκηνοθέτη Τζορτζ Λούκας: «Εντάξει, μπορείς να πληκτρολογήσεις αυτά τα [κάτι «γαλλικά] αλλά στα σίγουρα δεν μπορείς να τα πεις»!

Και για την ιστορία του πράγματος, το μοναδικό υλικό εμφανίστηκε στη διαδραστική εκδοχή του βιβλίου «The Making of Star Wars (Enhanced Edition)» του J.W Rinzler, που κυκλοφόρησε πρόσφατα ως eBook και εμπλουτίστηκε με σπάνια οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα από τα αρχεία της Lucasfilm.