Πρεμιέρα κάνει σήμερα ο πολυαναμενόμενος «Γκάτσμπι», η κινηματογραφική μεταφορά του κλασσικού μυθιστορήματος τον Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ. Μαζί τους άλλες τρεις ταινίες: η γερμανική «Hannah Arendt» και οι ελληνικές «Μικρές Εξεγέρσεις» και «Ο Μανάβης».

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους:

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπι»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν με τους: Λεονάρντο ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έντγκερτον

Ο πρώην χρηματιστής και νυν τρόφιμος νευρολογικής κλινικής Νικ Κάραγουεϊ αφηγείται τις ξένοιαστες ημέρες του στο Λονγκ Άιλαντ του 1922 και τη γνωριμία του με τον γοητευτικό όσο και μυστηριώδη μεγιστάνα Τζέι Γκάτσμπι.

«Hannah Arendt»

Γερμανική ταινία, σκηνοθεσία Μαργκαρέτε Φον Τρότα με τους: Μπάρμπαρα Σούκοβα, Τζάνετ ΜακΤίρ, Άξελ Μίλμπεργκ

Η Γερμανοεβραία φιλόσοφος Χάνα Άρεντ αναλαμβάνει να καλύψει για το αμερικανικό περιοδικό «New Yorker» τη δίκη του ναζί εγκληματία Άντολφ Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ και σοκάρει τους πάντες με τη θαρραλέα, αντισυμβατική προσέγγισή της.

«Μικρές Εξεγέρσεις»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Κυριάκος Κατζουράκης με τους: Κάτια Γέρου, Άρτο Απαρτιάν, Μάρθα Φριτζήλα, Δημήτρη Πλεώνη

Σε μια κωμόπολη της Βόρειας Ελλάδας ένας νεαρός άντρας ο οποίος αναζητά τα έργα του Βυζαντινού ζωγράφου Εμμανουήλ Πανσέληνου συναντά μια κακοποιημένη από τον σύζυγό της γυναίκα. Μαζί θα προσπαθήσουν να απελευθερωθούν από το παρελθόν, τις εμμονές και τα τραύματά του.

«Ο Μανάβης»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Οδοιπορικό στα χωριά της Νοτιοδυτικής Πίνδου μαζί με τον Νίκο Αναστασίου, μανάβη ο οποίος με το φορτηγάκι του κάνει από τη δεκαετία του ’80 κάθε εβδομάδα, όλο το χρόνο, ένα δρομολόγιο 75 χιλιομέτρων.