Ταινίες από διάφορες χώρες κάνουν πρεμιέρα σήμερα, σε μια εβδομάδα που μπορεί να χαρακτηριστεί πλούσια από κινηματογραφικής απόψεως.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δύο animation, το γαλλικό «Μπουτίκ για Αυτόχειρες» και οι «Κρουντς», καθώς και η μεταφορά του αριστουργήματος του Τσάρλς Ντίκενς «Μεγάλες Προσδοκίες» στη μεγάλη οθόνη.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους:

«Μεγάλες Προσδοκίες»

Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ με τους: Τζέρεμι Ιρβάιν, Ρόμπι Κολτρέιν, Ρέιφ Φάινς, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ

Ο Πίπ είναι ένα σεμνό ορφανό αγόρι που του δίνεται η ευκαιρία να λάμψει χάρη σε έναν μυστηριώδη ευεργέτη. Κινείται μέσα στη λονδρέζικη κοινωνία ως ένας τζέντλεμαν, και χρησιμοποιεί την πρωτόγνωρη θέση του για να πλησιάσει την όμορφη Εστέλα, μια κακομαθημένη κληρονόμο, με την οποία είναι ερωτευμένος από μικρός.

Ωστόσο, η σοκαριστική αλήθεια πίσω από τη μοίρα του, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για όλους όσους αγαπάει.

«Oblivion»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζόζεφ Κοζίνσκι με τους: Τομ Κρουζ, Όλγα Κουριλένκο, Μόργκαν Φρίμαν, Αντρέα Ραϊσμπορόου

2077, σε μια έρημη, ύστερα από πυρηνικό πόλεμο με τους εξωγήινους, Γη. Ο Τζακ και η Βικτόρια έχουν ως αποστολή να προστατεύουν από τους σαμποτέρ τα πολύτιμα για την ενέργεια της ανθρώπινης αποικίας στον Τιτάνα ρομποτικά σκάφη. Μέχρι που η συνάντησή τους με μια μυστηριώδη Γήινη θα ξυπνήσει στον Τζακ αποκαλυπτικές μνήμες.

«Μπουτίκ για Αυτόχειρες»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Πατρίς Λεκόντ

Σε μια πόλη όπου όλοι οι κάτοικοι είναι δυστυχισμένοι, το μαγαζί αυτοκτονιών της οικογένειας Τουβάς κάνει χρυσές δουλειές. Ώσπου να γεννηθεί ο Αλάν, ο μικρός γιος του ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι χαρούμενος, αισιόδοξος και θέλει να κάνει τους άλλους να γελούν.

«Οι Κρουντς»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κερκ Ντε Μίκο, Κρις Σάντερς

Μια προϊστορική κωμική περιπέτεια η οποία ακολουθεί την πρώτη οικογένεια του πλανήτη, τους Κρούντς, στο ξεκίνημα ενός μοναδικού ταξιδιού.

«Με Λένε Ερνέστο»

Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Μπενχαμίν Αβίλα με τους: Τέο Γκουτιέρες Μορένο, Νατάλια Ορέιρο, Σέζαρ Τρονκόσο

Έπειτα από χρόνια εξορίας ο Χουάν και οι αντιστασιακοί κατά της αργεντίνικης χούντας γονείς του επιστρέφουν στο Μπουένος Άιρες του 1979. Μέλη της οργάνωσης των Μοντονέρος, ζουν όλοι με πλαστές ταυτότητες, με τον 12χρονο Χουάν να συστήνεται στους συμμαθητές του ως Ερνέστο.

«Οι Γυναίκες του Λεωφορείου 678»

Αιγυπτιακή ταινία, σκηνοθεσία Μοχάμεντ Ντιάμπ με τους: Νέλι Καρίμ, Μπούρσα, Ναέντ Ελ Σεμπάι

Τρεις Αιγύπτιες οι οποίες έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση προσπαθούν να αντιδράσουν απέναντι στο νόμο της σιωπής που κυριαρχεί, ενώ ένας αστυνομικός αναζητά την υπαίτιο μιας σειράς τραυματισμών αντρών μέσα στο λεωφορείο της γραμμής 678.

«Σαν Πέτρινα Λιοντάρια στη Μπασιά της Νύχτας»

Ελληνο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ολιβιέ Ζισουά

Μνήμες του στρατοπέδου της Μακρονήσου, τόπου εκτοπισμού και βασανιστηρίων χιλιάδων αντιφρονούντων κατά την περίοδο 1947-51, αναβιώνουν μέσα από σύγχρονα πλάνα του χώρου, ποιητικά κείμενα κρατουμένων, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα εποχής.

«Ταξισυνειδησία»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Κώστας Βάκκας

Η αθέατη πλευρά της ελληνικής μεταναστευτικής κοινότητας στις ΗΠΑ, αυτή των αιματηρών αγώνων για καλύτερες συνθήκες ζωής μέσα από δυναμικά συνδικάτα και οργανώσεις, από τη δεκαετία του ‘20 μέχρι τη μεταπολεμική παρακμή τους.