Με τέσσερις ξένες και τρεις ελληνικές ταινίες, μάς «υποδέχεται» η κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα. Ξεχωρίζει το «Κουαρτέτο» με το Ντάστιν Χόφμαν σε ρόλο σκηνοθέτη και τη Μάγκι Σμιθ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους:

«Κουαρτέτο»

Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Ντάστιν Χόφμαν με τους: Μάγκι Σμιθ, Μάικλ Γκάμπον, Μπίλι Κόνολι, Πολίν Κόλινς, Τομ Κόρτνεϊ

Σε ένα βρετανικό οίκο ευγηρίας για συνταξιούχους μουσικούς τέσσερις κλασικοί τραγουδιστές με ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν πρέπει να προετοιμαστούν για ένα κρίσιμο ρεσιτάλ, όπου θα τραγουδήσουν το «Bella figlia dell’ amore» (γνωστό ως κουαρτέτο) από τον «Ριγκολέτο» του Τζουζέπε Βέρντι.

«Scary Movie 5»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάλκολμ Λι με τους: Άσλεϊ Τισντέιλ, Μόλι Σάνον, Σάιμον Ρεξ

Ένα ευτυχισμένο παντρεμένο ζευγάρι, ο Νταν και η Τζόντι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται κάποια περίεργη δραστηριότητα μετά την επιστροφή τους στο σπίτι με το νεογέννητό μωρό τους.

Σύντομα, συνειδητοποιούν ότι καταδιώκονται από έναν τρομακτικό δαίμονα και μαζί με τη βοήθεια των ειδικών προσπαθούν απεγνωσμένα να απαλλαγούν από αυτή την κατάσταση πριν να είναι πολύ αργά.

«Στο Τέλος του Δρόμου»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντέρεκ Σίανφρανς με τους: Ράιαν Γκόσλινγκ, Εύα Μέντες, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρέι Λιότα

Ένας μοτοσικλετιστής κασκαντέρ μετατρέπεται σε ληστή τραπεζών για να συντηρήσει την οικογένειά του. Σε μία από τις απόπειρές του καταδιώκεται από έναν νεαρό αστυνομικό, με τον οποίο θα έρθει σε μοιραία αντιπαράθεση.

«Το Σώμα»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άντριου Νίκολ με τους: Σέρσια Ρόναν, Μαξ Άιρονς, Ντάιαν Κρούγκερ, Γουίλιαμ Χαρτ

Ο πλανήτης Γη έχει αποικηθεί από εξωγήινα όντα, τις Ψυχές, οι οποίες καταλαμβάνουν τα ανθρώπινα σώματα και οικειοποιούνται σκέψεις και αναμνήσεις. Μια νεαρή κοπέλα όμως, η Μέλανι Στράιντερ, αντιστέκεται στη διαδικασία, αρνείται να προδώσει τους φίλους της που συνεχίζουν να διαφεύγουν και προσπαθεί να πείσει την Ψυχή της να συνεργαστούν για το ανθρώπινο καλό.

«Ματζουράνα»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Όλγα Μαλέα με τους: Ναταλία Δραγούμη, Γιούλικα Σκαφιδά, Σήφης Πολυζωίδης, Μαρία Ρισκάκη

Η Άννα είναι ένα 11χρονο χαρισματικό κορίτσι το οποίο συμμετέχει σε έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής. Ξαφνικά όμως αρχίζει να παθαίνει παράξενα ατυχήματα και να αναπτύσσει μια προβληματική συμπεριφορά, την οποία προσπαθούν να κατανοήσουν τόσο η απαιτητική, υπερπροστατευτική μητέρα της όσο και η παιδοψυχολόγος της εκπομπής.

«Μεταξά. Ακούγοντας το Χρόνο»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Σταύρος Ψυλλάκης

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του αντικαρκινικού νοσοκομείου Μεταξά που πάσχουν οι ίδιοι από καρκίνο αφηγούνται την προσωπική τους μάχη με τη νόσο.

«Ένα Βήμα Μπροστά»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Δημήτρης Αθυρίδης

Ο Γιάννης Μπουτάρης και οι τελευταίες εβδομάδες της προεκλογικής του εκστρατείας μέχρι την εκλογή του ως δημάρχου Θεσσαλονίκης το φθινόπωρο του 2010.