Μια ακόμη κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά σήμερα, με πλήθος νέων ταινιών να κάνουν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους:

«The Paperboy»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Λι Ντάνιελς με τους: Ζακ Έφρον, Νικόλ Κίντμαν, Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζον Κιούζακ

Ένας φιλόδοξος ρεπόρτερ επιστρέφει στη γενέτειρά του, μια κωμόπολη της Φλόριντα, για να διερευνήσει την υπόθεση ενός μελλοθανάτου ο οποίος μπορεί να έχει καταδικαστεί άδικα.

«Οζ: Μέγας και Παντοδύναμος»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι με τους: Τζέιμς Φράνκο, Μίλα Κούνις, Μισέλ Γουίλιαμς, Ρέιτσελ Βάις

Ένας αριβίστας ταχυδακτυλουργός μεταφέρεται από έναν ανεμοστρόβιλο σε μια μαγική χώρα, η οποία τον υποδέχεται σαν βασιλιά. Για να καθίσει όμως στο θρόνο και να οικειοποιηθεί τους θησαυρούς της, θα πρέπει πρώτα να εξοντώσει την Κακιά Μάγισσα.

«Το Πρόσωπο της Ομίχλης»

Ρώσικη ταινία, σκηνοθεσία Σεργκέι Λόζνιτσα με τους: Βλάντιμιρ Σβίρσκι, Βλάντισλαβ Αμπάσιν, Σεργκέι Κολέσοφ

Στη Σοβιετική Ένωση του 1942 ο Σισένια, ένας αθώος σιδηροδρομικός, συλλαμβάνεται από δύο αντάρτες και οδηγείται στο δάσος για να εκτελεστεί ως συνεργάτης των Γερμανών. Σε μια ξαφνική ανταλλαγή πυρών όμως εκείνος θα γλιτώσει την τελευταία στιγμή, για να έρθει αντιμέτωπος με ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα.

«Μετά το Μάη»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ολιβιέ Ασαγιάς με τους: Κλεμάν Μεταγιέ, Λολά Κρετόν, Φελίξ Αρμάν

Στο Παρίσι του 1971, ο 18χρονος Ζιλ συμμετέχει ενεργά στις πολιτικές κινητοποιήσεις της εποχής, ενώ παράλληλα αναπτύσσει και τις πρώτες του σοβαρές ερωτικές σχέσεις.

«Μια Νύχτα στην Αθήνα»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Δημήτρης Αρβανίτης με τους: Κλέωνα Γρηγοριάδη, Μαρία Γεωργιάδου, Κάτια Δανδουλάκη, Μάνο Παπαγιάννη, Άννα Ανδριανού

Μια αποτυχημένη σεναριογράφος, ένας ταξιτζής, μια σοπράνο, μια ραδιοφωνική παραγωγός, τρεις φοιτητές, μια tatoo artist… Καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων της πρωτεύουσας εξελίσσονται παράλληλα σε νυχτερινό φόντο.

«Κατερίνα Γώγου – Για την Αποκατάσταση του Μαύρου»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Αντώνης Μποσκοΐτης

Το πορτρέτο της ηθοποιού και ποιήτριας Κατερίνας Γώγου (1940-1993) μέσα από υλικό αρχείου κι εξομολογήσεις φίλων και συνεργατών της – πολιτικών ακτιβιστών, ανθρώπων του σινεμά, του τραγουδιού και της ποίησης.