Μια πλούσια κινηματογραφικά εβδομάδα ξεκινά σήμερα, αφού συνολικά 7 νέες ταινίες κάνουν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες, καθώς και μία επανέκδοση.

Η εβδομάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμη «διεθνής», καθώς περιλαμβάνει ταινίες από διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων το ελληνικό «Man at Sea» αλλά και το Ελληνο-αλβανικό «Ξημέρωμα».

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους:

«Όμορφα Πλάσματα»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενίζ με τους: Τζέρεμι Άιρονς, Έμα Τόμσον, Έμι Ρόσαμ, Άλντεν Έρενραϊχ, Άλις Ένγκλερτ

Ο μαθητής λυκείου Ίθαν γνωρίζει τη νεοφερμένη στην κωμόπολή του Λένα, την οποία συνοδεύει μια κακή οικογενειακή φήμη από την εποχή του εμφυλίου. Όταν οι δύο νέοι ερωτευτούν, ο Ίθαν θα ανακαλύψει πως τόσο η Λένα όσο και ο απόμακρος, αριστοκρατικός θείος της Μέικον κρύβουν μερικά επικίνδυνα μυστικά.

«Πειρατεία στον Ωκεανό»

Δανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Τομπίας Λίντχολμ με τους: Νταρ Σαλίμ, Γιόχαν Φίλιπ Άσμπεκ, Σόρεν Μάλινγκ

Ένα δανέζικο φορτηγό πλοίο στο οποίο ο Μίκελ δουλεύει ως μάγειρας καταλαμβάνεται στον Ινδικό Ωκεανό από Σομαλούς πειρατές. Ο Πέτερ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ξεκινά ένα μαραθώνιο διαπραγματεύσεων, ενώ το αιχμάλωτο πλήρωμα περιμένει ανήμπορο τις εξελίξεις.

«Η Γη της Επαγγελίας»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκας Βαν Σαντ με τους: Ματ Ντέιμον, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Τζον Κραζίνσκι, Χαλ Χόλμπρουκ

Ο Στιβ και η Σου, πωλητές μιας εταιρείας φυσικού αερίου, προσπαθούν να πείσουν τους κατοίκους μιας αγροτικής κωμόπολης να τους παραχωρήσουν τα δικαιώματα γεώτρησης. Πληγέντες από την ύφεση, οι τελευταίοι μοιάζουν έτοιμοι να δεχτούν πρόθυμα, οι ενστάσεις ενός γηραιού δασκάλου και η παρουσία ενός οικολόγου ακτιβιστή όμως θα τους ανατρέψουν τα σχέδια.

«Man at Sea»

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Γιάνναρης με τους: Θεοδώρα Τζήμου, Στάθη Παπαδόπουλο, Αντώνη Καρυστινό, Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη

Έπειτα από μακροχρόνιο χωρισμό, ο πλοίαρχος Άλεξ και η γιατρός Κέιτ συναντιούνται πάνω στο δεξαμενόπλοιο Sea Voyager, το οποίο διασώζει μια ομάδα νεαρών λαθρομεταναστών. Με την ένταση διαρκώς να αυξάνεται, ο Άλεξ προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις πιέσεις της εταιρείας, του πληρώματος αλλά και των ακούσιων επισκεπτών του.

«Χαμένος Παράδεισος»

Πορτογαλική ταινία, σκηνοθεσία Μιγκέλ Γκόμεζ με τους: Τερέζα Μαντρούγκα, Λάουρα Σοβεράλ, Καρλότο Κότα, Άννα Μορέιρα

Η μεσήλικη Πιλάρ έχει πιάσει φιλίες και φροντίζει την ηλικιωμένη γειτόνισσά της Αουρόρα. Όταν η τελευταία πεθαίνει, ένας φίλος από τα παλιά τής αφηγείται τη νεανική της ιστορία στην Αφρική.

«Ξημέρωμα»

Ελληνο-αλβανική ταινία, σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μπούντινα με τους: Αντώνη Καφετζόπουλο, Μάρβιν Ταφάι, Γκουλγιέμ Κοτόρι, Λαέρτη Βασιλείου

Εγκατεστημένος στη Θεσσαλονίκη κι έτοιμος να παντρευτεί την κόρη του αφεντικού του Ηλέκτρα, ο Σαμίρ φιλοξενεί και προσπαθεί να βοηθήσει τον μικρό του αδερφό Βίνι, ο οποίος φτάνει από την Αλβανία στην Ελλάδα. Εκείνος όμως είναι ανυπόμονος και γρήγορα θα μπλεχτεί με την αλβανική μαφία, φτάνοντας σε θανάσιμη κόντρα με τον αδερφό του.

«Δον Κιχώτης»

Σοβιετική ταινία, σκηνοθεσία Γκριγκόρι Κόζιντσεφ με τους: Νικολάι Τσερκάσοφ, Γιούρι Τολουμπέγιεφ

Επηρεασμένος από τα ιπποτικά μυθιστορήματα που διαβάζει, ο χωρικός Αλόνσο Κιχάνο βαφτίζεται «Δον Κιχώτης», φορά πανοπλία και με τον αφελή συγχωριανό του Σάντσο Πάντσα ξεκινούν για την αναζήτηση της Δουλτσινέας και της μεγάλης περιπέτειας.

«Barbie Η Μπαλαρίνα με τις Μαγικές Πουέντ»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Όουεν Χάρλεϊ

Η Μπάρμπι, εδώ ως μπαλαρίνα Κριστίν, αγοράζει ένα ζευγάρι ροζ πουέντ που τη μεταφέρουν μαγικά στον κόσμο του αγαπημένου της μπαλέτου, της «Ζιζέλ», αλλά και σε αυτόν της «Λίμνης των κύκνων» και της «Βασίλισσας του χιονιού».