Ένας από τους σημαντικότερους προέδρους των ΗΠΑ, και ένα διαβόητος γκάγκστερ είναι οι δύο κινηματογραφικές φιγούρες που ξεχωρίζουν την εβδομάδα αυτή.

Ο λόγος για τη νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Λίνκολν» που αναμένεται να ξεχωρίσει στα φετινά Όσκαρ και κάνει πρεμιέρα σήμερα στις ελληνικές αίθουσες.

Μαζί της, το επίσης πουλαναμενόμενο φιλμ «Οι Διώκτες του Εγκλήματος» με το Σον Πεν στο ρόλο ενός αδίστακτου γκάγκστερ.

Τις πρεμιέρες συμπληρώνει η ταινία «Παίζοντας Με Την Αγάπη» με την Ούμα Θέρμαν και την Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους:

«Λίνκολν»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ με τους: Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Σάλι Φιλντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντέιβιντ Στράδερν, Τζάκι Ερλ Χέιλι

Το 1865, και καθώς ο αμερικανικός εμφύλιος βαδίζει προς το τέλος του, ο επανεκλεγείς πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν, αν και δεν διαθέτει την απαραίτητη ενισχυμένη πλειοψηφία, επιχειρεί να περάσει από τη βουλή την 13η συνταγματική τροπολογία, η οποία καταργεί τη δουλεία.

«Οι Διώκτες του Εγκλήματος»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ με τους: Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζέιμς Μπρόλιν, Σον Πεν, Έμα Στόουν, Νικ Νόλτε

Στο Λος Άντζελες του 1949 ο αδίστακτος Μίκι Κόεν είναι ο βασιλιάς του εγκλήματος. Καθώς η διεφθαρμένη αστυνομία είναι ανίκανη να τον αντιμετωπίσει «στα ίσα», ο αρχηγός της αναθέτει στον σκληροτράχηλο Τζον Ο’Μάρα να οργανώσει μια μυστική ομάδα κρούσης με αστυνομικούς της πιάτσας.

«Παίζοντας με την Αγάπη»

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκαμπριέλε Μουτσίνο με τους: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζέσικα Μπίελ, Ούμα Θέρμαν, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς

Ο Τζορτζ Ντράιερ είναι ένας Σκοτσέζος πρώην ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τις φανέλες μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Από την άλλη πλευρά, η προσωπική του ζωή είναι ερασιτεχνικού επιπέδου, αφού έχει καταφέρει να ξοδέψει όλα τα λεφτά του, να χωρίσει από τη γυναίκα του και να αποξενωθεί από το παιδί του.

Ο Τζορτζ επιστρέφει στην Αμερική για να φτιάξει τα πράγματα, αναλαμβάνοντας την ποδοσφαιρική ομάδα του 9χρονου μοναχογιού του και προσπαθώντας να επαναπροσεγγίσει την πρώην γυναίκα του Στέισι.