Μια κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά σήμερα, κατά την οποία κυριαρχεί το ευρωπαϊκό σινεμά, μιας και από τις 4 ταινίες, οι 3 μάς έρχονται από τη Γηραιά Ήπειρο.

Η αγγλική ταινία «Άννα Καρένινα» προσπαθεί να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το κλασικό μυθιστόρημα του Τολστόι. Οι άλλες δύο ευρωπαϊκές παραγωγές, είναι «Η Ωραία Κοιμωμένη» και «Ο Άνθρωπος που Γελά» από την Ιταλία και τη Γαλλία αντίστοιχα.

Τέλος, ξεκινά σήμερα να προβάλλεται και ο «Κυνηγός» με τον Γουίλεμ Νταφόε.

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτήν την εβδομάδα καθώς και τα trailer τους:

«Άννα Καρένινα»

Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Τζο Ράιτ με τους: Κίρα Νάιτλι, Άαρον Τζόνσον, Τζουντ Λο, Ντόμναλ Γκλίζον

Παντρεμένη με ισχυρό πολιτικό παράγοντα και μητέρα ενός αγοριού, η Άννα Καρένινα ερωτεύεται παράφορα τον κομψό κόμη Βρόνσκι, αξιωματικό του ρωσικού στρατού.

«Ο Κυνηγός»

Αυστραλέζικη ταινία, σκηνοθεσία Ντάνιελ Νετχάιμ με τους: Γουίλεμ Νταφόε, Σαμ Νιλ, Φράνσις Ο’ Κόνορ

Ο μισθοφόρος Μάρτιν αναζητά την τελευταία τίγρη της Ταζμανίας στις παρθένες δασικές εκτάσεις του νησιού. Οι πιέσεις που δέχεται από τη μυστηριώδη εταιρεία βιοτεχνολογίας που του έχει αναθέσει την αποστολή και η γνωριμία του με τη χήρα Λούσι και τα παιδιά της θα αλλάξουν το σκοπό της επίσκεψής του.

«Η Ωραία Κοιμωμένη»

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Μάρκο Μπελόκιο με τους: Τόνι Σερβίλο, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Άλμπα Ροχβάσερ, Μάγια Σάνσα

Οι ζωές διαφορετικών ανθρώπων διασταυρώνονται με φόντο την πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Ελουάνα Ενγκλάρο, μιας κοπέλας σε κωματώδη κατάσταση επί 17 ολόκληρα χρόνια, οι γονείς της οποίας ζήτησαν να υποβληθεί σε ευθανασία.

«Ο Άνθρωπος που Γελά»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν – Πιέρ Αμερί με τους: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εμανουέλ Σενιέ, Μαρκ – Αντρέ Γκροντέν

Ο νεαρός Γκινπλέν, σημαδεμένος με ένα φρικτό μόνιμο χαμόγελο, σώζει ένα νεογέννητο τυφλό κοριτσάκι και βρίσκει καταφύγιο σε έναν περιπλανώμενο πωλητή «θαυματουργών βοτάνων». Δουλεύοντας σε τσίρκο, θα γνωρίσει επιτυχία ως «ο άνθρωπος που γελά», αλλά η ζωή του θα αλλάξει όταν βρεθεί στους αριστοκρατικούς κύκλους.