Στο Τεχνολογικό Πολιτισμικό Πάρκο θα προβληθούν εξαιρετικά ολιγόλεπτα φιλμάκια κινουμένων σχεδίων της αυστριακής διοργάνωσης.

Γνωρίζαμε από τις αρχές του καλοκαιριού, για το 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, που φέρνει προβολές λογιών-λογιών στα πιο απίθανα και συναρπαστικά υπαίθρια μέρη της πρωτεύουσας.

Ε, το νέο παρασκευιάτικο ραντεβού του φεστιβάλ, μας βγάζει στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου. Όπου -τι τύχη και οποία τιμή- θα προβληθεί, πάντα δωρεάν, μια επιλογή από τα εξαιρετικά ολιγόλεπτα φιλμάκια κινουμένων σχεδίων και εικόνας που έχουν τα τελευταία χρόνια παρελάσει από τους κόλπους της περιώνυμης Ars Electronica. Έστι δε Ars Electronica, μια αυστριακή οργάνωση που, εδώ και τρεις δεκαετίες, εστιάζει (και επιβραβεύει) στις νέες ψηφιακές τεχνολογίες και στην εφαρμογή τους στην οπτικοποιημένη τέχνη, πάντα μέσα στο πλαίσιο ενός κάποιου κοινωνικού προβληματισμού.

Μη σκιάζεστε: τα φιλμάκια -τα περισσότερα διάρκειας λίγων λεπτών, ελάχιστα ξεπερνούν τα 10’- εικονογραφούν με διάφορες τεχνικές, αναβλύζουσα φαντασία, μουσική υπόκρουση, συχνά χιούμορ και σπανίως λόγια, ό,τι μπορεί να εξάψει τη φαντασία ενός «ψηφιακού» δημιουργού: από την ελληνική κρίση, τον ξαφνικό έρωτα και την εφηβεία, μέχρι τον Α’ Παγκόσμιο ή ένα διαφορετικό ταξίδι με τρένο. Υψηλή τέχνη χωρίς ακκισμούς, ντουγρού στη φαντασία και το συναίσθημα.