Πρεμιέρα κάνει σήμερα, η τελευταία ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ, με την οποία ο γνωστός σκηνοθέτης επιστρέφει στο είδος που τον καθιέρωσε. Ο «Προμηθέας» αποτελεί ένα είδος prequel του «Alien» και μια καθαρή ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Δύο δραματικές ταινίες κάνουν ακόμη το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο την εβδομάδα αυτή. Πρόκειται για τη γαλλική «Ο Έρωτας Κρατάει Τρία Χρόνια» και τη βελγογαλλική «Ο Χίτλερ στο Χόλιγουντ».

Η κινηματογραφική εβδομάδα ολοκλήρωνεται με το δράμα «Το Βαθύ Μπλε του Έρωτα» και την κλασσική ταινία του Χίτσκοκ «Ο Άνθρωπος που Γνώριζε Πολλά».

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα καθώς και τα trailer τους:

«Προμηθέας»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ με τους: Νούμι Ραπάσε, Λόγκαν Μάρσαλ-Γκριν, Μίκαελ Φασμπέντερ, Γκάι Πιρς, Ίντρις Έλμπα

Μια επανδρωμένη αποστολή φτάνει σε έναν έρημο πλανήτη, για τον οποίο υπάρχουν ενδείξεις ότι φιλοξενεί τους δημιουργούς της ζωής στη Γη. Οι κάτοικοι του όμως, αν και από καιρό νεκροί, κρύβουν ένα επικίνδυνο για την ανθρωπότητα μυστικό.

«Το Βαθύ Μπλε του Έρωτα»

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Τέρενς Ντέιβις με τους: Ρέιτσελ Βάις, Τομ Χίντλεστον, Σάιμον Ράσελ Μπιλ

Στο Λονδίνο του 1950 μια νέα γυναίκα που είναι παντρεμένη με έναν δικαστή αφήνει τον άντρα της για έναν γοητευτικό πρώην πιλότο, ο οποίος όμως δεν συμμερίζεται το δικό της ερωτικό πάθος.

«Ο Έρωτας Κρατάει Τρία Χρόνια»

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φρεντερίκ Μπεϊγκμπεντέρ με τους: Λουίζ Μπουργκουάν, Γκασπάρ Προυστ, Φρεντερίκ Μπελ, Τζοΐ Σταρ

Ένας κριτικός λογοτεχνίας χωρίζει από τη γυναίκα του και, πεπεισμένος πως ο έρωτας δεν κρατάει πάνω από τρία χρόνια, αρχίζει να γράφει ένα βιβλίο με ανάλογο θέμα που γίνεται μπεστ σέλερ.

Η καινούρια σχέση του με την Αλίς, με την οποία είναι τρελά ερωτευμένος, του αλλάζει ιδέες, αλλά η τελευταία αρνείται να τον εμπιστευτεί.

«Ο Χίτλερ στο Χόλιγουντ»

Βελγογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φρεντερίκ Σοσέρ με τους: Μαρία ντε Μεδέιρος, Μισελίν Πρελ, Βιμ Βίλαερτ

Η πορτογαλίδα Μαρία ντε Μεδέιρος, ερμηνεύοντας τον εαυτό της, γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ (μέσα στο ψευδοντοκιμαντέρ του Φρεντερίκ Σοντέρ) για τη γαλλίδα ντίβα Μισελίν Πρελ που έφτασε μέχρι το Χόλιγουντ χωρίς να καταφέρει να στεριώσει.

Μια εξαφανισμένη ταινία από τη φιλμογραφία της ηλικιωμένης πλέον σταρ θα σταθεί η αφορμή για να ξεδιπλωθεί μια ιστορία συνωμοσίας, η οποία θέλει την αμερικανική κυβέρνηση και τον Χίτλερ να εκπονούν από κοινού ένα σχέδιο εξόντωσης του ευρωπαϊκού σινεμά.

«Ο Άνθρωπος που Γνώριζε Πολλά»

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ με τους: Τζέιμς Στιούαρτ, Ντόρις Ντέι, Ραλφ Τρούμαν

Ένα ζευγάρι αμερικανών τουριστών στο Μαρόκο μαθαίνει κατά λάθος το μυστικό σχέδιο δολοφονίας ενός πολιτικού. Για να μην αποκαλύψουν την πληροφορία στις αρχές όμως, οι συνωμότες απαγάγουν τον μικρό τους γιο.