Ο σκηνοθέτης που έκανε τους εξωγήινους, έναν από τους δημοφιλέστερους πρωταγωνιστές ταινιών επιστημονικής φαντασίας, συνδυάζοντας στοιχεία τρόμου, επανέρχεται στο είδος που τον καθιέρωσε. Ο λόγος φυσικά για τον Ridley Scott και το «Alien».

Στη νέα του ταινία με τίτλο «Προμηθέας», που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 7 Ιουνίου, δημιουργεί μια μυθολογία, στην οποία μια ομάδα εξερευνητών ανακαλύπτει στοιχεία για την προέλευση του ανθρώπινου είδους στη Γη.

Τα στοιχεία αυτά τους οδηγούν σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στα πιο σκοτεινά σημεία του σύμπαντος, όπου θα χρειαστεί να διεξάγουν έναν τρομακτικό αγώνα για να σώσουν το μέλλον της ανθρώπινης φυλής.

Η πρωταγωνίστρια Charlize Theron, σε συνέντευξη που έδωσε μας βάζει για τα καλά στη μυθολογία της ταινίας, δίνοντάς μας μια πρόγευση σχετικά με τα όσα θα παρακολουθήσουμε τον προσεχή Ιούνιο.

Στο ερώτημα «τι θα λέγατε για το βασικό στόρυ του “Προμηθέα”», η διάσημη ηθοποιός διστάζει να πει πολλά. «Ω θεέ μου, προσπαθείτε να με βάλλετε σε μπελάδες. Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για ένα ανεξάρτητο φιλμ επιστημονικής φαντασίας που ο Ridley ασχολείται με το DNA του Alien, αλλά πραγματικά είναι μια ταινία που μπορεί να σταθεί μόνη της. Πρόκειται για την ιστορία όλων αυτών των ερωτήσεων στις οποίες δεν μπορούμε να δώσουμε απάντηση: Από πού προερχόμαστε; Είναι αυτά που πιστεύουμε πραγματικά; Εξακολουθούμε να το πιστεύουμε ακόμη και μπροστά στις αποδείξεις που το ανατρέπουν;»

Όταν ο δημοσιογράφος τη ρώτα πόσο από το «DNA» την ιστορία του «Alien» επιζεί μέσα στον «Προμηθέα», εκείνη απαντά: «Νομίζω ότι εξαρτάται από τους θεατές να κάνουν τη σύνδεση. Νομίζω ότι είναι υπέροχο αυτό, καθώς δεν προαπαιτείται να είσαι φαν του Alien για να το παρακολουθήσεις».

Όσο για το ρόλο που η Charlize υποδύεται, τη Vickers, περιγράφει πως πρόκειται για μια εργαζόμενη της Weyland Corporation, η οποία χρηματοδοτεί την αποστολή. Έτσι όντας απεσταλμένη της εταιρείας, δεν ενδιαφέρεται να βάλει σε κίνδυνο τον εαυτό της. Πρόκειται για μια «αινιγματική φιγούρα», λέει. «Στην αρχή, δεν καταλαβαίνεις τα πραγματικά της συναισθήματα». Μη ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για ταινία του Ridley Scott, κάτι που η Charlize δεν παραλείπει να θυμίσει. «Υπάρχουν περισσότερα, από αυτά που βλέπουμε στην αρχή… Αποκαλύπτεται στο τέλος του φιλμ, και πρόκειται πράγματι για μια ωραία αποκάλυψη. Είναι μια ωραία έκπληξη της ταινίας».

Η συμπεριφορά των υπόλοιπων μελών του πληρώματος προς το πρόσωπο της Vickers δεν είναι και τόσο φιλική, όπως περιγράφει η ηθοποιός. «Σίγουρα στην αρχή την αντιπαθούν, καθώς βρίσκονται εκεί για να κάνουν κάτι τρομερά δύσκολο και εκείνη δεν κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Δεν βρίσκεται όμως εκεί για να κάνει φίλους. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μοναχικό χαρακτήρα».

Όταν ερωτάται, τέλος, για τα θέματα με τα οποία η ταινία καταπιάνεται, δεν της είναι εύκολο να απαντήσει, ωστόσο δίνει ορισμένα στοιχεία: «Νομίζω ότι όλοι οι χαρακτήρες της ιστορίας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν κάτι όταν έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και τα στοιχεία αυτών που βρίσκουν και βλέπουν. Όλοι πρέπει να αμφισβητήσουν τις πεποιθήσεις τους σχετικά με το ποιοι είναι, από πού έρχονται, ανεξάρτητα με το αν αυτές προέρχονται από επιστημονικά ή θρησκευτικά δεδομένα. Όλοι πρέπει να αμφισβητήσουν τον εαυτό τους στο τέλος της ταινίας».

Δείτε φωτογραφίες και το trailer του «Προμηθέα» λίγες ημέρες πριν την πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες…