Αυλαία ανοίγει σήμερα το 64ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών με την ταινία «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» του Γούντι Άλεν. Το κόκκινο χαλί έχει ήδη στρωθεί και περιμένει τους διάσημους σταρ.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 22 Μαΐου και μεταξύ των ταινιών που θα παρακολουθήσουν όσοι τυχεροί βρίσκονται στη γαλλική Ριβιέρα είναι το πολυαναμενόμενο «Tree of Life» του Τέρενς Μάλικ, με Μπραντ Πιτ και Σον Πεν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά και οι τέταρτοι, τρισδιάστατοι
Πειρατές της Καραϊβικής με τον Τζόνι Ντεπ.
 
Επίσης θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού η ταινία «La Conquete» που περιγράφει την άνοδο του Νικολά Σαρκοζί στην εξουσία με χρώματα όχι και τόσο ρόδινα, ενώ ο Λαρς Φον Τρίερ θα παρουσιάσει τη «Melancholia». Ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ παρουσιάζει το «La piel que habito» ενώ από την Ιταλία ο Νάνι Μορέτι παρουσιάζει στο «Habemus Papam» τη σχέση ενός «αναποφάσιστου» Πάπα με τον ψυχοθεραπευτή του.

Ο Σον Πεν γίνεται ροκ σταρ του παρελθόντος για την ταινία «This Must Be the Place» ενώ στο «Αγόρι με το ποδήλατο»  οι Βέλγοι αδελφοί Ζαν Πιέρ και Λικ Νταρντέν αποτυπώνουν την προσπάθεια μιας  κοινωνικής λειτουργού που αναλαμβάνει την προστασία ενός ανήλικου εγκαταλελειμμένου αγοριού.

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα κλείσει στις 22 Μαΐου με την ταινία «The Beloved» με τη λαμπερή Κατρίν Ντενέβ.

Δείτε το γράφημα του Reuters