Δύο νέες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες τις επόμενες μέρες. Πρόκειται για το «Outside the law» και το «Παγιδευμένη ψυχή», που θα κάνουν πρεμιέρα στις 12 Μαΐου από τη Village.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ (OUTSIDE THE LAW)

Σκηνοθεσία: Ρασίντ Μπουσαρέμπ
Πρωταγωνιστούν: Τζαμέλ Ντεμπουζ, Σαμί Μπουαζιλά, Ροσντί Ζεμ

Ο σκηνοθέτης Ρασίντ Μπουσαρέμπ συνεχίζει στον δρόμο των επιτυχιών μετά το «Days of Glory» (υποψήφιο για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας και 3 εκατομμύρια θεατές στη Γαλλία) με ένα θρίλερ δράσης που τοποθετείται στους δρόμους του Παρισιού στα τέλη της δεκαετίας του ‘50 και στις αρχές του ‘60.

Έχοντας χάσει το πατρικό τους στην Αλγερία, τρία αδέρφια διασκορπίζονται στις τρεις γωνιές του πλανήτη. Ο Μεσαούντ κατατάσσεται στον γαλλικό στρατό στην Ινδοκίνα. Ο Αμπντελκαντέρ γίνεται επικεφαλής του κινήματος για την ανεξαρτησία της Αλγερίας. Ο Σαΐντ μετακομίζει στο Παρίσι και αναζητά την τύχη του στα σκοτεινά κλαμπ και τις λέσχες μποξ της Πιγκάλ. Σταδιακά, οι ασύνδετοι δρόμοι των τριών αδερφών θα τους ξαναφέρουν κοντά στην γαλλική πρωτεύουσα.

Με πρωταγωνιστές τους Τζαμέλ Ντεμπούζ, Σαμί Μπουαζιλά και Ροσντί Ζεμ, που μοιράστηκαν το Βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου στο φεστιβάλ των Καννών το 2006 για την ερμηνεία τους στο «Days of Glory», το «Outside the Law» εστιάζει στις ιστορίες τριών αδερφών, του στρατιώτη, του ιδεαλιστή και του γκάνγκστερ, σε μια ταινία που καταπιάνεται με το ευαίσθητο θέμα των αγώνων για την ανεξαρτησία της Αλγερίας στο Παρίσι.

ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΨΥΧΗ (INSIDIOUS)

Σκηνοθεσία: Τζέιμις Γουάν
Πρωταγωνιστούν: Πάτρικ Γουίλσον, Ρόουζ Μπερν, Τάι Σίμπκινς

Ο Τζος (Πάτρικ Γουίλσον) και η Ρενέ (Ρόουζ Μπερν) έχουν μια ευτυχισμένη οικογένεια με τρία παιδιά. Όταν η τραγωδία θα χτυπήσει τον μικρό τους γιο, ο Τζος και η Ρενέ αρχίζουν να βιώνουν πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά.

Οι Τζειμς Γουάν και Λέι Γουάνελ, οι συν-δημιουργοί του Saw ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους παραγωγούς του Paranormal Activity σε ένα καθηλωτικό ταξίδι στα πιο τρομακτικά σημεία του μυαλού.