Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει, είναι εξαιρετικά πλούσια με ταινίες που αναμένεται να φέρουν κόσμο στις σκοτεινές αίθουσες. Πρώτη και καλύτερη η πρεμιέρα του «The Apprentice», της ταινίας που ο Ντόναλντ Τραμπ… τρέμει και έκανε ο, τι περνούσε από το χέρι του για να μη βγει στους κινηματογράφους.

Αλλά η ταινία που αναφέρεται στην άνοδο του νεαρού και υπέρ-φιλόδοξου Τραμπ στο real estate και την επιχειρηματικότητα, κυκλοφόρησε κανονικά στις σκοτεινές αίθουσες και μάλιστα, λίγο καιρό πριν τις κρίσιμες αμερικανικές εκλογές.

Πάντως, τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα, την τιμητική του έχει το πολιτικό σινεμά, αφού ανάμεσα στις πρεμιέρες συναντάμε το ντοκιμαντέρ παλαιστίνιων και ισραηλινών ακτιβιτών, το «Καμία άλλη γη», καθώς και την ταινία «The Trust Fall: Julian Assange» για την υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ.

The Apprentice

Σκηνοθεσία: Αλί Αμπάσι
Σενάριο: Γκάμπριελ Σέρμαν
Πρωταγωνιστούν: Σεμπάστιαν Σταν, Τζέρεμι Στρονγκ, Μαρία Μπακάλοβα
Διάρκεια: 120 λεπτά
Διανομή: Weird Wave

Η υπόθεση
Ο νεαρός Ντόναλντ Τραμπ (Σεμπάστιαν Σταν), ανυπομονώντας να γίνει διάσημος ως γόνος μιας πλούσιας οικογένειας στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1970, σαγηνεύεται από τον Ρόι Κον (Τζέρεμι Στρονγκ), τον αδίστακτο δικηγόρο που βοήθησε να δημιουργηθεί ο Τραμπ του σήμερα. Ο Κον βρίσκει στο πρόσωπο του Τραμπ τον ιδανικό μαθητευόμενο – κάποιον με ωμή φιλοδοξία, δίψα για επιτυχία και τη θέληση να κάνει ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρει.

Smile 2

Σκηνοθεσία: Πάρκερ Φιν
Σενάριο: Πάρκερ Φιν
Πρωταγωνιστούν: Ναόμι Σκοτ, Κάιλ Γκάλνερ, Λούκας Κέιτζ, Ρόζμαρι ΝτεΓουίτ, Ντύλαν Γκελούλα
Διάρκεια: 127 λεπτά
Διανομή: Feelgood

Η υπόθεση
Όσο η παγκοσμίου φήμης ποπ σταρ Skye Riley (Naomi Scott) ετοιμάζεται για την παγκόσμια περιοδεία της, αρχίζει να βιώνει μία σειρά από τρομακτικά και ανεξήγητα γεγονότα. Τρομοκρατημένη από τη φρίκη και καταβεβλημένη από την πίεση της διασημότητας, η Skye αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το σκοτεινό παρελθόν της για να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής της.

Το Θηρίο

Σκηνοθεσία: Μπερτράν Μπονελό
Σενάριο: Μπερτράν Μπονελό, Γκιγιόμ Μπρέοντ, Μπενζαμάν Σαρμπίτ
Πρωταγωνιστούν: Λέα Σεϊντού, Τζορτζ ΜακΚέι
Διάρκεια: 148 λεπτά
Διανομή: Weird Wave

Η υπόθεση
Μια γυναίκα και ένας άντρας συναντιούνται το 1910, το 2014 και το 2044, ζώντας έναν διαρκώς ανεκπλήρωτο έρωτα. Και στις τρεις αυτές ενσαρκώσεις, τη γυναίκα βασανίζει μονίμως το προαίσθημα ότι κάτι άσχημο θα συμβεί. Ο άντρας την καθησυχάζει και της ζητά να του αφεθεί. Κάθε φορά που συναντιούνται, το προαίσθημά της βγαίνει με κάποιο τρόπο αληθινό.

Η Ηλιαχτίδα μου

Σκηνοθεσία: Χιρόσι Οκουγιάμα
Σενάριο: Χιρόσι Οκουγιάμα
Πρωταγωνιστούν: Κεϊτάτσου Κοσιγιάμα, Κιάρα Νακανίσι, Σοσούκε Ικεμάτσου
Διάρκεια: 100 λεπτά
Διανομή: Rosebud .21

Η υπόθεση
Σε ένα νησί της Ιαπωνίας, η νωχελική ζωή περιστρέφεται γύρω από την αλλαγή των εποχών. Ο ερχομός του χειμώνα σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για χόκεϊ επί πάγου στο σχολείο, αλλά ο μικρός Τακούγια δεν ενθουσιάζεται καθόλου με αυτήν την ιδέα. Το πραγματικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη Σακούρα, ένα ανερχόμενο αστέρι του καλλιτεχνικού πατινάζ από το Τόκιο, η οποία τον μαγεύει με τις ικανότητές της στον πάγο. Ο προπονητής και πρώην πρωταθλητής Αρακάουα προσέχει το ταλέντο του Τακούγια και αποφασίζει να τον προπονήσει μαζί με τη Σακούρα για έναν επερχόμενο διαγωνισμό πατινάζ. Καθώς ο χειμώνας επιμένει, οι τρεις αυτοί χαρακτήρες θα δεθούν με μια δυνατή, αβίαστη, αρμονική φιλία. Όμως, κάποια στιγμή το χιόνι θα λιώσει, τα πράγματα θα πάρουν μια αναπάντεχη τροπή και η φιλία τους θα απειληθεί.

Kneecap

Σκηνοθεσία: Ριτς Πέπιατ
Σενάριο: Ριτς Πέπιατ, Μο Χάρα, DJ Πρόβαϊ, Mόγκλαϊ Μπαπ
Πρωταγωνιστούν: Μόγκλε Μπαπ, Μο Κάρα, Ντίτζει Πρόβεϊ, Τζόσι Γουόκερ, Φενούλα Φλάχερτυ, Τζέσικα Ρέινολντς, Μάικλ Φασμπέντερ, Σιμόν Κίρμπι
Διάρκεια: 105 λεπτά
Διανομή: Cinobo

Η υπόθεση
Στο Μπέλφαστ μετά την εποχή των Troubles, το ταραχώδες ραπ τρίο KNEECAP κάνει την εμφάνισή του και θέτει το υπόβαθρο για την αναβίωση της ιρλανδικής γλώσσας ενάντια στο κατεστημένο. Τα μέλη της μπάντας γίνονται πολιτικά σύμβολα και δίνουν μια προκλητική φωνή στην ανήσυχη νεολαία της Ιρλανδίας. Καθώς αγωνίζονται να αφήσουν το στίγμα τους στον κόσμο και οι πιέσεις των οικογενειών τους απειλούν να δώσουν άδοξο τέλος στα όνειρά τους, το τρίο υφαίνει μια αφήγηση που ξεπερνά τη μουσική.

Σύντομη Ιστορία Μιας Οικογένειας

Σκηνοθεσία: Λιν Ζιανζέ
Σενάριο: Λιν Ζιανζέ
Πρωταγωνιστούν: Ζου Φενγκ, Γκουό Κέγιου, Λιν Μουράν, Σαν Σιλάν
Διάρκεια: 99 λεπτά
Διανομή: AMA Films

Η υπόθεση
Ένα μικροατύχημα ανοίγει την κερκόπορτα μιας μεσοαστικής οικογένειας για να εισβάλει ένα νέο μέλος. Ένα νεαρό αγόρι που αρχικά συστήνεται ως «φίλος», αλλά σταδιακά διεκδικεί όλο και πιο έντονα τη θέση του μοναδικού τους παιδιού. Ποιο είναι, όμως, το πραγματικό του κίνητρο και ποια θα είναι η αντίδραση του βιολογικού τέκνου απέναντι στον εισβολέα;

Ζούμε τη Στιγμή

Σκηνοθεσία: Τζον Κρόουλι
Σενάριο: Νικ Πέιν
Πρωταγωνιστούν: Άντριου Γκάρφιλντ, Φλόρενς Πιου
Διάρκεια: 107 λεπτά
Διανομή: Spentzos Film

Η υπόθεση
Η Άλμουτ και ο Τομπάιας έρχονται κοντά μετά από μια αναπάντεχη συνάντηση που αλλάζει τη ζωή τους. Μέσα από στιγμιότυπα της κοινής τους ζωής – ερωτεύονται ο ένας τον άλλον, χτίζουν ένα σπίτι, γίνονται οικογένεια — αποκαλύπτεται μια δύσκολη αλήθεια που ταράζει τα θεμέλιά τους. Καθώς ξεκινούν ένα μονοπάτι που αμφισβητεί τα όρια του χρόνου, μαθαίνουν να αγαπούν κάθε στιγμή της ασυνήθιστης διαδρομής που έχει πάρει η ιστορία του έρωτά τους.

Καμία Άλλη Γη

Σκηνοθεσία: Μπάζελ Αντρα, Γιουβάλ Αμπραχαμ, Χάμνταν Μπαλάλ, Ρέιτσελ Σορ
Σενάριο: Μπάζελ Αντρα, Γιουβάλ Αμπραχαμ, Χάμνταν Μπαλάλ, Ρέιτσελ Σορ
Διάρκεια: 92 λεπτά
Διανομή: Filmtrade

Η υπόθεση
Ο Μπάζελ Αντρα, ένας νεαρός Παλαιστίνιος ακτιβιστής από την Μασαφέρ Γιάτα αντιμάχεται τον εκτοπισμό από την ισραηλινή κατοχή από παιδί. Ο Μπάζελ καταγράφει τη σταδιακή καταστροφή του χωριού του, καθώς οι στρατιώτες γκρεμίζουν τα σπίτια των οικογενειών που μένουν εκεί στη μεγαλύτερη επιχείρηση εκτοπισμού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Όταν συναντηθεί με τον Ισραηλινό δημοσιογράφο Γιουβάλ Αμπραχαμ, θα συνδεθούν φιλικά και θα πολεμήσουν τον διωγμό μαζί για περισσότερα από 5 χρόνια. Ο σύνθετος δεσμός τους στοιχειώνεται από τη μεταξύ τους ανισότητα: O Μπάζελ ζει σε συνθήκες σκληρής κατοχής ενώ ο Γιουβάλ είναι χωρίς περιορισμούς και ελεύθερος.

The Trust Fall: Julian Assange

Σκηνοθεσία: Κιμ Στέιτον
Σενάριο: Κιμ Στέιτον
Διάρκεια: 128 λεπτά
Διανομή: New Star

Η υπόθεση
Το The Trust Fall: Julian Assange εξετάζει το νόημα και τη σημασία των γνώσεων που μοιράστηκε το WikiLeaks με τον κόσμο, τη συμπεριφορά των εμπλεκόμενων κυβερνήσεων, τον εξαιρετικό προσωπικό κίνδυνο που ανέλαβε ο Assange και τα ευρύτερα θεμελιώδη ζητήματα σχετικά με την ελευθερία του Τύπου που επηρεάζουν όλους από εμάς και το δικαίωμά μας να γνωρίζουμε. Παρά το γεγονός ότι κρατείται, φιμώνεται και κρύβεται από την κοινή θέα στη φυλακή υψίστης ασφαλείας Belmarsh, ο πολυβραβευμένος Αυστραλός δημοσιογράφος και εκδότης Julian Assange έχει γίνει μια από τις πιο δυνατές φωνές για την ελευθερία του λόγου της εποχής μας. Έχει επίσης, ρισκάρει τα πάντα για να φέρει την αλήθεια στο φως.

Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλαΐων

Σκηνοθεσία: Ρεμί Ντουίν και Αρνό Ντεμούινκ
Σενάριο: Αρνό Ντεμούινκ
Με τις φωνές των: Μάριαν Κυπριανού, Πέννυ Φοινίρη, Άρης Κυπριανού, Ιωάννα Λαμπροπούλου, Έφη Χαραλάμπους, Εύρος Βασιλείου, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Μάρκος Ιούλιος Δρουσιώτης
Διάρκεια: 65 λεπτά
Διανομή: Weirdwave

Η υπόθεση
Η Γιούκου είναι ένα μικρό ποντικάκι, που ζει με την οικογένειά της στα υπόγεια ενός μεγάλου κάστρου. Η αγαπημένη της ασχολία είναι να παίζει μουσική με το γιουκαλίλι της, αλλά η συμπαθής ποντικίτσα δεν θα διστάσει, όταν χρειαστεί, να αφήσει την ασφάλεια της φωλιάς της, κάνοντας ένα μεγάλο κι τολμηρό ταξίδι αναζήτησης και αυτογνωσίας μέχρι την κορυφή των Ιμαλαΐων! Εκεί, στο ψηλότερο σημείο της Γης, ανθίζει ένα μοναδικό άνθος, που ακτινοβολεί το Αιώνιο Φως… Ένα φυτό που τρέφεται με τον πιο ζεστό και λαμπερό ήλιο, το θρυλικό λουλούδι των Ιμαλαΐων. Η Γιούκου, για να αποκτήσει το λουλούδι που χρειάζεται η άρρωστη γιαγιά της, θα αντιμετωπίσει ένα σωρό εμπόδια, κινδύνους και κακουχίες. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να τη σταματήσει καθώς με λίγο τραγούδι και ευγένεια όλα είναι δυνατά. Την περιμένουν, άλλωστε, οι καλύτεροι φίλοι που μπορούσε ποτέ να φανταστεί, οι οποίοι θα την βοηθήσουν στην αναζήτησή της.

200% Λύκος

Σκηνοθεσία: Αλεξ Στέιντερμαν
Σενάριο: Φιν Εντγκουιστ, Τζέιν Λάιονς
Μουσική: Ας Γκίμπσον Γκρέγκ, Αντριου Κρεγκ
Με τις φωνές των: Βασίλης Παπαστάθης, Νικολέτα Κουνενιδάκη, Κατερίνα Γκίργκις, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Ακίνδυνος Γκίκας (σε σκηνοθετική επιμέλεια του Ακίνδυνου Γκίκα)
Διάρκεια: 98 λεπτά
Διανομή: NEO Films

Η υπόθεση
O νεαρός Φρέντυ Λούπιν εύχεται να γίνει λυκάνθρωπος για να ταιριάξει με την οικογένειά του. Η ευχή του πραγματοποιείται, με τη βοήθεια ενός μικρού Φεγγαροπνεύματος που φτάνει κατά λάθος στη Γη. Τώρα ο Φρέντυ και η παρέα του πρέπει να βρουν έναν τρόπο να γυρίσουν το πνεύμα σπίτι του και να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή προτού η Γη να συγκρουστεί με το Φεγγάρι!